Gündem
13 Şub 2023 21:27 Son Güncelleme: 13 Şub 2023 21:58

Tepkiler çığ gibi büyüdü: Yardıma giden Sakaryalıya yağmacı diyen Uğur Aslan özür diledi

Oyuncu ve sunucu Uğur Arslan'ın deprem bölgesine yardıma giden Sakarya plakalı araçları yağmacılıkla itham etmesi üzerine tepkiler art arda geldi. Siyasetçilerin de tepki verdiği Aslan, açıklama yaparak, "Sakarya benim ikinci vatanım" deyip, özür diledi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında 10 ilimizde büyük yıkım meydana geldi. Ülkenin dört bir yanından ekipler ve vatandaşlar, enkaz altında kalan kişileri sağ çıkartabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kahramanmaraş'ta yayın yapan Uğur Aslan, yardıma gelen Sakarya plakalı araçları 'eski ve dökük' olduğu gerekçesiyle yağmacı ilan etti. Aslan, sözleri üzerine tepki almaya başlayınca, geri adım atarak özür diledi.

ŞOKE EDEN SÖZLER

Uğur Arslan'ın deprem bölgesindeki yağma ve hırsızlıklara dikkat çeken konuşmasında, "Bir bakıyoruz arabalar Sakarya plakalı Niğde plakalı. Bu araç yardım verebilecek bir araç değil. Eski, dökük bir araç. Yaklaşıyorsunuz içi dolu. Nasıl dolu? Parça parça oradan, buradan toplama malzemeler, ağzına kadar camlarından dışarı kadar dolmuş. Biraz daha bakıyorsunuz birileri hala oradan bir şeyler getirip arabanın içine tıkıyor. Plaka ne? Sakarya, plaka ne? Niğde, plaka ne? Başka bir şey" söylemlerinde bulunmuştu.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Arslan'ın söylemlerine tepkiler adeta çığ gibi büyüdü. Başta AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ve Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan olmak üzere Sakaryaspor'un taraftar grubu Tatangalar, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına destek veren Afet Gönüllüleri ile birçok Sakaryalı, Uğur Arslan'ın ithamlarına tepki yağdırdı.

UĞUR ARSLAN'DAN GERİ ADIM

Tepkiler sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Uğur Arslan, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek özür diledi. Sakarya'nın ikinci memleketi olduğunu ifade eden Arslan, Sakarya ile kötü bir imaj olmasını ilk başta ben istemem ifadesini kullandı.

Arslan yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Sakarya’dan çok sevdiğim dostlar aradı geçen gün canlı yayında Sakarya ile ilgili söylediğim bir söz çok yanlış anlaşılmış. Onunla ilgili bir düzeltme yaparsan çok iyi olur diye bana mesaj attılar, telefon ettiler.

Sakarya benim ikinci memleketimdir. Ben orada okudum. Yıllarca orada yaşadım. Sakarya ile ilgili kötü bir imazj olsun ilk başta ben istemem.

Bir canlı yayın yapıyorduk o gün ben de kötü niyetli olduğu çok belli olan birkaç arabayı örnek verdim. Niğde ve Sakarya plakalı yabancı plakalı araçlar vardı. Fakat Sakaryalı bazı sosyal medya hesapları bunu bütün Sakarya’ya mal edip ne yazık ki hakkımda bir linç başlatmışlar. Ben Sakarya’yı suçlamam. Sakarya’yı tenzih ederek bir kişi üzerinden bu örneği verdim ben."