Gündem
27 Tem 2010 20:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:30

''TELEVİZYONLAR İÇ SAVAŞI KÖRÜKLÜYOR; RTÜK DERHAL HAREKETE GEÇSİN!''

TV kanallarında terörizmin ve iç karışıklıkların yurt sathına yayılması tehdidi var RTÜK harekete geçsin!

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ’’Hükümet derhal RTÜK’ü harekete geçirmelidir. TV kanallarında terörizmin ve iç karışıklıkların yurt sathına yayılması tehdidi ve ihtimali üzerine, kitle psikolojisi uzmanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve emniyet mensupları bu karanlık emellere karşı toplumu bilinçlendirecek bir çalışma içine girmelidir’’ görüşünü bildirdi.

Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, emperyalist güçlerin ve onun yerli işbirlikçilerinin, Türkiye’de Türk-Kürt ve Alevi-Sünni gibi birçok çatışma alanı yaratmaya çalıştıklarını ileri sürdü.

Bu karanlık oyunların, toplumsal mesele ve ayrışma meselesi haline gelmesi durumunda bunun vebalini kimsenin ödeyemeyeceğini ifade eden Topçu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

’’Referandum sürecinde bu tip iç savaş provalarının artacağına yönelik bir beklenti vardı. Devlet ve vatandaşlarımız uyanık olmalıdır. Açık saldırılar ve provokasyonların genele yayılmaması için herkes sağduyulu ve hoşgörülü olmalıdır.

Hükümet derhal RTÜK’ü harekete geçirmelidir. TV kanallarında terörizmin ve iç karışıklıkların yurt sathına yayılması tehdidi ve ihtimali üzerine, kitle psikolojisi uzmanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve emniyet mensupları bu karanlık emellere karşı toplumu bilinçlendirecek bir çalışma içine girmelidir. Terörün ekmeğine yağ sürecek bir şekilde vatandaşı sokakta hukukunu kendisinin aramaya iten davranışların önüne geçilecek tüm önlemler alınmalıdır. Bunun dışında bu tip iç karışıklıkların sürekli ve detaylıca TV ekranlarında haber yapılmasının da önüne geçilmelidir’’

ETİKETLER
#RTÜK #televizyonlar