Gündem
24 Haz 2010 08:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

TELEVİZYON ELEŞTİRMENİ BURHAN AYERİ KİMİN KULAĞINI ÇEKTİ?

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana işlenen tüm günahların bedelini Pamukoğlu'na fatura etmeye çalıştı.

Sabah gazeteye gelirken, aklımız tek kişideydi; Cüneyt Özdemir. beşN birK’da Osman Pamukoğlu’na saldırışını unutamadık. Sınır ötesi operasyonlarla ünlü bu emekli paşaya, öyle bir bindirdi ki, sanki Pinochet’yi sorguladı.

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana işlenen tüm günahların bedelini Pamukoğlu’na fatura etmeye çalıştı. Hızını alamadı, ’Ordu Düşmanı Gazete’ ve onun yazarlarından alıntılar yaptı.

Gelen izleyici mesajlarını, ’Yayını onaylayanlarla, kızanlar yarı yarıya’ şeklinde değerlendirmesine inanmadık. Program süresince tam 14 kez arandık. Cüneyt’e iletilmesi istemiyle biz de fırça yedik. ’Bir de bu adamı tutuyorsun’ sokuşturmalarına muhatap olduk.

...
Şimdi, bu yapımın isminden esinlenip, tahminlerde bulunacağız. Ekranların yakışıklısının hatalarını maddeler halinde sıralayacağız:

a) Pamukoğlu’nu hak etmediği şekilde suçlarken, tüm Türk Ordusu’na hakaret ettiğinin farkında değildi.

b) Böylesi bir konuk, kanlı saldırının gerçekleştiği günde çağırılmamalıydı. Randevu daha önceden alınmışsa, sorular değiştirilmeliydi.

c) Cüneyt’i bölücü sözcülüğüne kadar götüren sinirli halinin sebebini anlamış değiliz. Bu şıkkı da özel hayatında oluşan bazı sıkıntılara bağlamak istemiyoruz.

...
 PKK, İstanbul’da insanları öldürüyor ve sen bir ’Gerçek Kahraman’a hakaret ediyorsun. Bu işte gariplik var. Hele o kararan yüzü, kısık gözleri ve de parçalar gibi uzanan çene görüntüsünü asla unutmayacağız. Özetlersek, Cüneyt Özdemir ağır yara aldı. Tarafsızlığını yitirdi. Gerisi palavra.

***
Orhan Yıldırım, ’Eli kanlı katilleri kardeş ilan eden bakanları protesto ediyor’. Bu konuda yalnız olmadığını belirtelim. Celal Kurt tüm okurlarımızın sözcüsü; ’İstihbaratçılar bıraksınlar Ergenekoncuların telefonlarını dinlemeyi. Teröristleri izlesinler’. Öğretmenlerin protestosu, tüm yoğunluğuyla devam etmekte. Haklılar.

...
CD’lerden de söz etmek istiyoruz. ’Ah Canım Vah Canım’la tanıdığımız Ahmet 10 yıl sonra Metropol’ü çıkardı. Kimi mix, 13 beste var. Sevenlerine duyurulur. Bülent Nargaz, ’Bir Günah Gibi’de şaşırttı. Sanki Ajda Pekkan’ı dinliyoruz. Emre Baransel’in yeni albümü iki CD halinde. Suyun Masalı, değişik tarz. Amerika’da müzik yapan Suzan Aktay, Türkiye’ye dönüp, Maxi Single çıkardı. Mucize müthiş şarkı. Albümün adı da bu. NEV’in tamamı Alaturka’dan oluşan CD’sini beğendik. Ruhu dinlendiren tarzı var. Tavsiyemiz bu yola devam etmesi.

KUPA İZLENİMLERİ
G.Afrika’da bu kadar kötü hakem arasında birini ayrı yere koyuyoruz. Macar Viktor Kassai mükemmel maç yönetiyor. Oyun akışını kesmediği gibi, kartları zamanında kullanıyor. Ömer Üründül’le bu konuda birleşiyoruz.
...
Uruguay-Meksika oyunundaki Erdoğan Arıkan’a şaşırdık. Hiç alışık olmadığımız kadar hatalı isim sıraladı. Tansu Polatkan’a ise bayılıyoruz. Tek başına, takır takır maçını anlatıyor. Belki de rahatlığı müdahale eden olmamasından.

Burhan AYERİ / AKŞAM