Gündem
08 Nis 2010 09:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

TELEKULAK'TA RIDVAN'IN KOD ADI PELE SEVGİLİSİNİNKİ MARADONA!..

Telekulak operasyonu kapsamında gözaltına alınan Rıdvan Dilmen, savcılığın talimatıyla dün sabah serbest bırakıldı. Ancak dosyanın ayrıntıları netleşmeye başladı.

Eski milli futbolcunun birçok kişinin telefonlarının dinlenmesi talimatını verdiği ve bu kişilerle ilgili görüşmelerinde kod adları kullandığı da ortaya çıktı. Polisin yaptığı araştırma sonucu telefonları dinlenenlerin 200'e yaklaştığı öğrenildi...

 Önceki gün, aralarında ünlü futbolcu Rıdvan Dilmen ve bazı iş adamlarının da olduğu 26 kişinin gözaltına alındığı 'telekulak' operasyonunun detayları ortaya çıkmaya başladı. Reklam ajansı kisvesinde çalışan 'telekulak' çetesinin 10 bin liradan başlayan ücret karşılığında telefonları dinlediği, şebekeye bir GSM şirketinin bazı yönetici ve çalışanlarının da para karşılığı hizmet verdiği tespit edildi. 6 aydır şebekeyi teknik takibe alan polis, çete üyelerinin telefon görüşmelerini de dinledi.

Bu dinlemelerde çete üyelerinin ve müşterilerin şifreli konuştukları anlaşıldı. Buna göre Dilmen çete üyeleriyle konuşurken, telefonlarını dinletmek istediği kız arkadaşı gazeteci N. Y.'den "Maradona" diye bahsediyordu. Hatta teknik takibe takılan bir konuşmasında çete lideri Mehmet Yanık'a, "Maradona ne durumda?" diye sordu. Yanık da "Hiçbir şeyi yok. Herhangi bir olumsuzluk yok" şeklinde cevap verdi.

'Bana N5'in dökümünü verin'

Çetenin kendi aralarındaki konuşmalarda ise Dilmen'den "Pele" diye bahsettiği, Dilmen'in diğer dinlettirdiği kişilerden de şifreli kodlarla bahsettiği ve her birine "N1, N5, N3" gibi şifreli isimler verdiği de ortaya çıktı. Çete üyelerine "Bana N5'in dökümünü verin" diye talimatlar verdiği tespit edildi.

Sevgilisini ablukaya almış

Şeytan Rıdvan'ın kız arkadaşı N. Y.'nin yakın çevresi ve mesai arkadaşlarını da sıkı takip altına aldığı ve telefonlarını dinlettiği öğrenildi. Çete lideri Mehmet Yanık'ın Dilmen'in telefon ederek durumu sormasının ardından bir GSM operatöründe çalışan adamını arayarak bilgi aldığı anlaşıldı.

Tüyo verenleri de dinletmiş

Edinilen bilgilere göre Rıdvan Dilmen, eşi Ayşenur Dilmen'in de telefonlarını dinlettirdi ve görüşme dökümlerini çeteden elde etti. Sıkı bir at yarışı sever olan Dilmen'in bahis oynadığı, yarışlara oynamadan önce birilerini arayarak tüyolar aldığı da belirlendi. Efsanevi futbolcu, aldığı tüyoların doğru olup olmadığını kontrol etmek için tüyo aldığı kişilerin de telefonlarını dinlettirdi. Bu şekilde tüyo aldığı kişilerin kendisini kandırmış olma ihtimalini ortadan kaldırdı.

Tanju'nun açığını arıyormuş

Rıdvan Dilmen'in eski futbolcu Tanju Çolak'ın telefonlarını dinlettirmesinin nedeninin kız arkadaşı N. Y. ile aralarında geçen bir konuşmayla ilgili olduğu iddia edildi. İddiaya göre evli olduğu halde N. Y ile ilişki yaşamasına tepki gösteren Tanju Çolak'ın, Rıdvan Dilmen'e "Sen evli barklı adamsın. Böyle şeyler sana yaramaz" şeklinde konuştuğu, Çolak'ın kendisine akıl vermesine içerleyen Dilmen'in de onun telefonlarını dinleterek açığını yakalamaya çalıştığı öne sürüldü.

Dilmen'den 4 kişi şikayetçi

Rıdvan Dilmen'den şu ana kadar 4 kişinin şikayetçi olduğu öğrenildi. İddiaların odağındaki gazeteci N. Y. ise şikayetçi olmadığını söyledi.

Dinlemeleri kaydetmemişler

 Polis, görüşme dökümlerini yasadışı yollardan elde ettiğini tespit ettiği çetenin telefon dinlediğine ilişkin de kesin kanıt arıyor. Teknik takibe göre çete lideri Mehmet Yanık'ın bazı telefon görüşmelerinde müşterilerine, "Onu dinlettirdim ve dinletmeye devam edeceğim" şeklinde açıklamalarda bulunduğu anlaşıldı, ancak ses kayıtlarına rastlanmadı. Bu nedenle çetenin telefonları canlı olarak dinlediği ve ses kaydı tutmadığı ihtimali üzerinde duruluyor. Buna göre telefon görüşmesi sırasında bir kişinin hatta girerek notlar aldığı ve bu şekilde konuşmanın dökümünü çıkardığı tahmin ediliyor.

5 ayrı suçtan işlem yapılacak

Şüpheliler hakkında, "Haberleşmenin gizliliğini ihlal", "Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması", "Özel hayatın gizliliğini ihlal", "Kişisel verilerin kaydedilmesi", "Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak verilmesi ve ele geçirilmesi" suçlarından işlem yapılacak. "Özel Hayata ve Hayatın Gizli Alanına Karşı Suçlar" başlığı altında düzenlenen bu suçlar TCK'nın 132, 133, 134, 135 ve 136. maddeleri gereğince 6 aydan ile 4 yıla kadar arasında değişen çeşitli cezaları kapsıyor. Dilmen'in de 'Haberleşmenin gizliliğini ihlal'den gözaltına alındığı öğrenildi.

AVUKATI ÖLMEZ: Rıdvan yanlış arkadaş kurbanı

AVUKAT Serdar Ölmez, Rıdvan Dilmen'in de mağdur olduğunu iddia etti: "Değil Tanju, hiç kimseyle ilgili dosyada telefon dinlemesi yok. Birileri tarafından kullanılmak istenmesi bu işlerden anlamaması nedeniyle bir mağduriyet söz konusu . Bilinçli olarak yapılan bir şey yok. Müvekkilim yanlış arkadaş tanımanın kurbanı. Yanlış kişilerle arkadaşlık kurduğu için mağdur. Kimseyi dinletme gibi bir olayı yok. Dilmen'in biraz morali bozuk ama art niyet olmadığı için gayet dinç." 
 

Vatan