Gündem
12 Haz 2012 14:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:46

TELEKULAK OLAYINDA SÜRPRİZ GELİŞME! MÜFETTİŞLER GÖREVİ NEDEN BIRAKTI?

AKP milletvekili Şamil Tayyar'ın ‘'Telefonlarım dinleniyor'' iddiasını araştıran 2 polis müfettişi, soruşturmanın ortasında, sürpriz bir biçimde görevi bıraktı.

AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar’ın ‘’Telefonlarım dinleniyor, yakınlarım izleniyor’’ iddiasını araştıran 2 polis müfettişi, sürpriz bir biçimde görevi bıraktı. Bunun üzerine, Emniyet Teftiş Kurulu İzmir bölgesinden iki yeni müfettiş görevlendirildi. Gaziantep’teki olaya, İzmir’deki müfettişlerin atanması da ilginç bulundu.

Tayyar bir süre önce Gazeteport’a yaptığı açıklamada, Gaziantep’te bazı emniyet mensuplarının da içinde yer aldığı ve siyaseti dizayn etmek isteyen bir şebeke olduğunu, kendisinin ve yakınlarının telefonlarının dinlendiğini savunmuştu. Aile-Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de hedefte olduğunu öne süren Tayyar, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e başvurmuştu.

‘’GÖREVİ BİZDEN ALIN ‘’
İddialar üzerine Gaziantep Valiliği de İçişleri Bakanlığından Vali statüsünde olan Mülkiye müfettişi istedi ancak  Bakanlık, Adana bölgesinden emniyet müdürü rütbesinde 2 polis müfettişi görevlendirdi. Bu müfettişler, Gaziantep emniyetinde araştırma yaptı ve Şamil Tayyar ile de görüştü. Müfettişler delil ve tanık araştırması yaparken Tayyar da kuşkularını anlattı.

Soruşturma devam ederken sürpriz bir gelişme yaşandı. 2 polis müfettişi, daha önce Gaziantep’te de görev yaptıklarını ve ‘’Bu olayda yeterince verimli olamayacaklarını’’ savunup, görevden çekilmek istediklerini belirttiler. Müfettişlerin bu talebi kabul edildi. AKP milletvekili Tayyar da Gazeteport’a ‘’ İki müfettiş görevden çekilmiş, İzmir bölgesinden yeni müfettişler geldi, onlarla da görüşüp kuşkularımı anlattım’’ dedi.

Telekulak soruşturmasındaki bu sürpriz gelişme, çeşitli yorumlara da yol açtı. Polis müfettişlerinin Tayyar’ın iddiaları doğrultusunda bazı delillere ulaştıkları ancak, ‘’Bir tarafta iktidar milletvekili, diğer yanda emniyet camiası var, bu iş bizi aşar’’ diyerek görevden ayrıldıkları öne sürüldü. Olayı polis yerine, vali statüsündeki Mülkiye müfettişlerinin incelemesinin de, daha yararlı olacağı belirtiliyor.