Medya
10 Haz 2022 18:36 Son Güncelleme: 10 Haz 2022 18:41

TELE 1’den flaş transfer! Hangi programı sunacak?

RTÜK'ün borçlarını ödemediği iddiasıyla başlattığı haciz ve frekans satış haberleriyle gündeme gelen TELE 1 kanalı önemli bir ismi kadrosuna kattı.

Televizyon haberciliğinin deneyimli isimlerinden Umut Yertutan, TELE 1'e transfer oldu.

 Yertutan, hafta içi her gün saat 16.00-18.00 arası Habere Doğru programında canlı yayın konuklarıyla birlikte Türkiye’nin gündemini ele alacak.

 Son günlerde RTÜK'ün borçlarını ödemediği iddiasıyla başlattığı haciz ve frekans satış haberleriyle gündeme gelen TELE 1'in bu önemli transferi dikkat çekti.

 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bombalanmasıyla ilgili haber ve görüntüler dolayısıyla birçok ödülün sahibi olan Yertutan, meslek hayatına 27 yıldır Ankara'da devam ediyor.

 UMUT YERTUTAN KİMDİR?

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Umut Yertutan mesleğe 1994 yılında Kanal 6'da adım attı.

Ardından Ctv, BRT, Skytürk ve Atv'de görev yaptı. 2007 yılının Ocak ayında Fox TV'ye transfer oldu. 13 yıla yakın süre görev yaptığı Fox TV'den ise Temmuz 2019'da ayrıldı.

Mesleğe muhabir olarak başlayan Yertutan, editör, haber müdürü, spiker olarak da farklı görevler de bulundu.Halk Tv de ise haber müdürlüğünün yanı sıra "Perdenin Önü Arkası" programını da hazırlayıp sundu.