Gündem
31 Mar 2011 16:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

TED TURNER'A "DÜNYAYI DEĞİŞTİREN KİŞİ" ÖDÜLÜ!

Uluslararası Sosyal, Ekonomik ve Siyasi Araştırmalar Vakfı CNN televizyonunun kurucusu Ted Turner'ı "Dünyayı Değiştiren Kişi" ödülüne layık gördü.

Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'un kurduğu Uluslararası Sosyal, Ekonomik ve Siyasi Araştırmalar Vakfı'nın bu yıl ilk kez verdiği "Dünyayı Değiştiren Kişi" ödüllerine CNN televizyonunun kurucusu Ted Turner, Kenyalı mühendis Evans Vadongo ve İngiliz bilim adamı Timothy Berners-Lee layık görüldü.

Gorbaçov'un 80. doğum günü nedeniyle İngiltere'nin başkenti Londra'da dün akşam düzenlenen yardım galasında Scorpions, Brian Ferry, Galli mezzo-soprano Katherine Jenkins, Belçikalı Lara Fabian, Rusya'nın ünlü baritonlarından Dimitriy Hvorostovskiy ve Spice Girls grubunun eski üyelerinden Melanie sahne aldı.

Rusya'da kimileri tarafından özgürlük ve demokrasiyi getirdiği için övülen, kimilerinin de Sovyetler Birliği'nin çöküşüne neden olmakla suçladığı Gorbaçov, Londra'daki Royal Albert Hall'da düzenlenen gecenin açılışında yaptığı konuşmada, görevi sırasındaki olumsuzluklara rağmen insanlara özgürlük ideallerini öğretmiş olabilmeyi umduğunu belirterek, "Geçen bunca yıldan sonra ben kendimi mutlu bir adam olarak görüyorum" dedi.

Gece sonunda batıda "Gorbaçov Ödülü" olarak bilinen "Dünyayı Değiştiren Kişi" ödülü "Açıklık" (Glastnost) kategorisinde "Açık dünya kültürünün gelişmesine yaptığı katkıdan" dolayı Turner'a, "Gelişme" (Uskareniye) kategorisinde de modern bilim ve teknoloji gelişimine yaptığı katkıdan dolayı Kenyalı mühendis Vadango'ya ve "Yeniden Yapılanma" (Perestroyka) kategorisinde de uygarlığın gelişimine sunduğu katkıdan dolayı Berners-Lee'ye verildi. Turnera'a ödülünü Gorbaçov, Vadongo'ya İsrail cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Berners-Lee'ye de Polonya eski Cumhurbaşkanı Lech Walesa verdi. Gecenin organizatörleri konserden toplamayı umdukları yaklaşık 5 milyon poundluk parayı yardım kuruluşları için harcayacak.

Milliyet