Gündem
06 Mayıs 2010 00:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

TARKAN'IN UYUŞTURUCU DAVASINDA SÜRPRİZ GELİŞME! MAHKEMENİN KARARI NE?

Aralarında Tarkan'ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında açılan uyuşturucu davasının dosyasında sürpriz bir gelişme yaşandı...

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonuyla ilgili aralarında şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'nun da bulunduğu 17 şüpheli hakkında açılan dava dosyası görevsizlik kararıyla Özel Yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 3. Ağır Ceza Mahkemesi görevsizlik kararında, "uyuşturucu madde ticareti" yapmak suçunun örgüt faaliyeti çerçevesinde işlendiğini belirtti.

SUÇUN ÖRGÜT FAALİYETİ ÇERÇEVESİNDE İŞLENDİĞİ BELİRTİLDİ

Tarkan Tevetoğlu'nunda aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi değerlendiren, 3. Ağır Ceza Mahkemesi, "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçunun, suç işlemek için teşkil edilmiş örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmiş olduğunu belirterek görevsizlik kararı verdi. Dava dosyası Beşiktaş'ta bulunan Özel Yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

TARKAN'IN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

Savcı Emin ateşağaoğlu tarafından hazırlanan iddianamede, Tarkan'ın TCK 191- 1 maddesi gereğince,"Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi talep edilmişti. Ayrıca Tarkan'ın, 191-2 maddesi gereğince uyuşturucu madde tedavisi görmesi ve denetimli serbestlik uygulanmasına tabii tutulması istenmişti.

DİĞER 16 ŞÜPHELİNİN 5 YILDAN 23 YILA KADAR DEĞİŞEN HAPİS CEZALARI TALEP EDİLMİŞTİ

Diğer 16 şüphelinin ise "uyuşturucu madde satmak", "uyuşturucu madde alınıp satılmasına aracılık etmek", "yurda uyuşturucu madde ithal etmek", "uyuşturucu madde kullanmak" ve "kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" suçlarından 5 yıldan 23 yıla kadar değişen hapis cezaları istenmişti.

Serpil Kırkeser/DHA