Teknoloji
05 Ara 2023 09:04 Son Güncelleme: 05 Ara 2023 09:13

Tarihin en çok beklenen oyunu görücüye çıktı! GTA 6'nın merakla beklenen fragmanı yayımlandı

Rockstar Games, 12 yıllık aradan sonra oyunseverlerin karşısına GTA VI ile çıkmaya hazırlanıyor. Şirketin X hesabından serinin yeni oyununun tanıtımı yayımlanırken GTA VI'nın çıkış tarihi de açıklandı.

2013 yılında çıkan ve dünya üzerinde milyonlarca hayranı olan Grand Theft Auto oyununun yeni versiyonu yolda. Oyun severlere göre 'tarihin en çok beklenen video oyunu' olan 'Grand Theft Auto VI'nın görüntüleri sızınca Rockstar Games tarafından oyunun fragmanı erken yayınlandı.

Rockstar Games'in YouTube sayfasında yayımlanan fragman sadece 6 saatte 36 milyondan fazla izlendi. Görüntülerin sızdırılması sonrası normalde bugün Türkiye saatiyle 17.00'de yayımlanacak videonun saati erkene çekildi. Rockstar, "Fragmanımız sızdırıldı, o yüzden lütfen gerçeğini YouTube'dan izleyin" diyerek yeni videoyu duyurdu. 

Aksiyon-macera türü oyunu, uzun süredir milyonlarca kişi bekliyordu. Serinin bir önceki oyunu "GTA V", 2013'te çıkmıştı. 

İLK KADIN BAŞKARAKTER GELDİ
Fragmanda Lucia isimli kadın ana karakterin plajlarda, otoyollarda ve kulüplerde; partneriyle birlikte bir dizi suç işlediği görülüyor. Lucia, GTA serisinin ilk kadın başkarakteri olacak. 

Take-Two Interactive'in sahibi olduğu Rockstar Games, son yıllarda sızıntılarla ilgili problemler yaşıyor. 2022'de hackerlar, yeni çıkacak GTA oyunundan görüntüler yayınlamayı başarmıştı. Şirket, sızıntıların gerçek olduğunu kabullenip "ağlarına girildiğini" söylemişti.


GTA 6'nın 2025'te PlayStation 5 ve Xbox Series S ile X'e çıkacağı açıklandı. PC ile ilgili bir duyuru ise yapılmadı.