Televizyon
20 Oca 2014 12:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Tarihin Arka Odası'nda reyting için bana laf sokuluyordu

Ülke TV’de ekrana gelen Arafta Sorular’ın bu haftaki konuğu Pelin Batu oldu.

Batu, Habertürk’te yayınlanan Tarihin Arka Odası programında reyting için ‘laf sokulmaya’ başlandığını ve bu yüzden programı bıraktığını açıkladı.

Esra Elönü’nün hazırlayıp sunduğu Arafta Sorular programına katılan oyuncu, şair ve köşe yazarı Pelin Batu ‘Tarihin Arka Odası’ programından ayrılma sebebini açıkladı. Program başlarken gayet mutlu olduğunu ve her şeyin yolunda gittiğini belirten Batu, daha sonra reyting için söylemlerin değiştiğini belirterek şunları söyledi; ‘‘Önceleri bir konu başlığı belirlenirdi, ben de o konuya çalışıyordum. Ama bir süre sonra oradakilerle bizim olaylara farklı bakışlarımız ya da didişmelerimiz reyting getirmeye başladı. Artık insanlar takım tutar gibi ‘Pelin bunu der, Erhan Afyoncu bunu der, Murat Bardakçı bunu der’ gibi algıladı. Bir süre sonra bu durum reyting yapınca dozaj arttı. Bana laf sokulmaya başlandı. Ben de programı bıraktım.’’   

‘‘Barışı sağlayan bu diyaloğu öpüp başımıza koymamız gerekir’’

Arafta Sorular programında Esra Elönü’nün sorularını yanıtlayan Pelin Batu çözüm sürecini başlatan AK Parti için ‘‘İyi olan şeyleri övmek ve desteklemek gerekiyor’’ dedi. Batu, AK Parti’nin ‘barış’ için Abdullah Öcalan’la görüşmesini eleştirenlere karşı çıkarak, daha önce köşesinde yazdığı ‘‘Marslılarla ittifak bile yapılacak olsa yapılsın’’ cümlesini hatırlattı. Çekilen acılara dikkat çekerek, barış sürecinde ölümlerin durduğunu vurgulayan Batu, AK Parti Hükümeti’nin çözüm süreci için başlattığı çalışmalar hakkında ‘‘Barışı sağlayan bu diyaloğu öpüp başımıza koymamız gerekir’’ dedi.

Genç kuşak arasında yazılarıyla, tarzıyla ve  kendine has üslubuyla dikkat çeken yazarlardan Esra Elönü, arafta kalmış sorulara 'Arafta Sorular'da cevap aramaya devam ediyor. "Bizi tarafın değil arafın ilgilendiriyor" diyen Esra Elönü'nün sunduğu 'Arafta Sorular' her Cumartesi 23.30’da canlı yayınla Ülke TV'de.