Gündem
06 Nis 2010 09:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:12

"TARAF'LI MEDYAYI KINIYORUZ!.." EMEKLİ SUBAYLARDAN ÇELENKLİ PROTESTO!..

İstanbul Beşiktaş'taki Barbaros Anıtı önünde Deniz Şehitleri'ni anmak için toplanan emekli subaylar ve eşleri, yandaki çelengi bıraktı.

Beşiktaş'ta bulunan Barbaros Anıtı önünde Deniz Şehitleri'ni anmak için toplanan emekli deniz subayları ve eşleri, Ergenekon soruşturmasında tutuklanan askerlere destek veren sloganlar attı. Barbaros Anıtı'na 'Masumiyetinize İnanıyoruz' yazılı beyaz çelenk bırakan grup, anıtın önüne Taraf'ın da adının geçtiği "Yapılan Haksızlıkları ve Taraf'lı Medyayı Kınıyoruz" yazılı siyah bir çelenk de koydu. Siyah çelenk alana getirildiği anda alanda toplanan emekli asker ve eşlerinden yuhalama sesleri yükseldi.

Ali Tatar'ın ailesi de oradaydı
4 Nisan 1953'te Dumlupınar Denizaltısı'nın bir İsveç şilebiyle çarpışarak Çanakkale'de sulara gömülmesi sonucu ölen 81 denizcinin anıldığı törene çok sayıda emekli asker ve eşlerinin yanı sıra "Amirallere Suikast" soruşturmasında yakalama kararı çıkartıldıktan sonra intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar, erkek kardeşi Ahmet Tatar ve kız kardeşi Hürriyet Ünver de katıldı.

Törende Emekli Koramiral Atilla Kıyat da vardı. Açıklama yapan Kıyat, Koç Müzesi'ndeki denizaltıda ele geçirilen TNT kalıplarına atıfta bulunarak: "57 yıl önce 81 denizci 'vatan sağ olsun' diyerek Çanakkale'nin derinliklerine gömüldüler. Onların torunları ise bir denizaltıda yüzlerce öğrenciyi havaya uçurmakla suçlanıyorlar. Bu acımasız suçlamaya karşı bugünü eylem yapmak için seçtik" dedi.

Taraf

ETİKETLER
#emekl #subay