Gündem
05 Ağu 2011 14:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:38

TARAF YAZARI BARANSU'NUN KARIŞTIRDIĞI İSİM BİRGÜN'E KONUŞTU!

Taraf yazarı Baransu'nun Feridun Gürgöz ile Korgeneral Ziya Güler'i karıştırdığını ortaya çıkaran BirGün gazetesi, Gürgöz'le konuştu...

Mehmet Baransu’nun "Yoldaş General" başlıklı haberinde Ziya Güler kod adlı TBKP üyesi Feridun Gürgöz ile Korgeneral Ziya Güler’i karıştırdığını ortaya çıkaran BirGün gazetesi, Gürgöz’le konuştu...


’MİT bir hesaplaşmayı bitirmek istiyor’

Mehmet Baransu imzasıyla 29 Temmuz Cumartesi günü Balyoz davasından Hasdal askeri cezaevinde tutuklu bulunan Korgeneral Ziya Güler’e atfedilen mektubun kendisi tarafından 1989’da kaleme aldığını belirten Gürgöz, "MİT’in mektubu Taraf gazetesine özel olarak servis etmesiyle bir hesaplaşmayı bitirmek istediğini" söyledi.

Gürgöz nam-ı diğer Ziya Güler şöyle konuştu: "Şimdi MİT bir belgeyi bir yere servis yapıyorsa ve bunu da bir generale mal ediyorsa bana göre burada bir hesaplaşmayı bitirmek istiyor. O bakımdan MİT bir servis yapıyorsa boşuna yapmıyordur. Biraz beklemek gerek."

TBKP’nin Federal Almanya Yöre Sekreterliğini yapan Gürgöz partinin 1989’da tüm Merkez Komite üyelerinin Türkiye’ye dönme kararı aldığını kendisiyle birlikte bir üyenin ise en son dönmesine karar verildiğini karar üzerine komite üyelerinin birer birer  döndüğünü belirterek, mektubun dönüş kararının alınması üzerine kaleme alındığını ve bu halet-i ruhiye içinde yazıldığını belirtti.

Gürgöz mektubun kendisine ait olduğunu ve dönemin Merkez Komite üyelerine verilmek üzere yazıldığını ve 11 adet  çoğaltılarak Türkiye hapishanelerinde tutuklu bulunan komite üyelerine de gönderildiğini açıkladı. Gürgöz’e göre mektupların MİT’in eline geçmesi de muhtemelen bu yolla gerçekleşmiş.

İbrahim Varlı/BirGün


 

ETİKETLER
#Taraf #baransu