Gündem
24 Mayıs 2012 10:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:41

TARAF OLAY YARATACAK; İÇİŞLERİ BAKANI'NIN YERİNE ODUN RESMİ!

Taraf gazetesinden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e hakaret gibi eleştiri geldi!

Taraf’ın bugün sürmanşetinde yer alan ve spotunda  "İçişleri Bakanı Şahin, dün NTV’de Uludere hakkında kendisine yöneltilen soruları cevapladı" denilen haberdeki "temsili fotoğraf" çok anlam ifade ediyordu.

Gazetenin yazmak isteyip açıkça yazamadığı pek çok şeyi tek bir fotoğraf ile ifade etmeye çalıştığı kare bir kütük yığınını gösteriyor.



İşte Taraf’ın "İdris Naim Şahin Bir Şeyler Söyledi" başlıklı haberi:

AĞACI SUÇLAMIYORUM

"Uludere Katliamı, PKK ve Kürt meselesi hakkında konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, birilerinin kendini yanlış anlatmaya çalıştığını savunarak, "Çınar ağacının gölgesine oturduk dedim. Ihlamur ağacıymış. Önemli olan ağaçtır, cinsi önemli değil. Şu anda ağacı suçlamıyorum" dedi.

ULUDERE ÖZÜR DİLENECEK BİR OLAY DEĞİL

NTV’ nin soruları yanıtlayan Şahin, Uludere Katliamı için "Bu olay, güvenlik güçlerimizin tecrübe hanesine kaydedilmiş bir olaydır" diye konuştu. Şahin, "vur" emrini kimin verdiği sorusu üzerine, "Görüntüler alınmış değerlendirme yapılmıştır. Olayı anlık yönetecek olan askerler ve emniyet yetkililerdir. O anda emri Ankara’da Hava Kuvvetleri’nde o görüntüleri analiz eden komutanlar vermiştir. Özür dilenecek maiyette bir olay değildir. Özür dilenecek bir olay yoktur" dedi.

GARİPLİK BUNUN NERESİNDE


Sözlerinin basın tarafından yanlış aktarıldığını savunan Şahin, şöyle konuştu: "Bir kısım medyada yanlış anlatılmam yönünde alınmış bir karar var. Beni yanlış anlatmaya çalışırken komik duruma düşüyorlar. Viyana’da lokantanın bahçesinde halkla buluşmuşum. Yüksek ağaçların altında sohbet ediyoruz. Çınar ağacı gibi bir ağaç... ’Çınar ağacının gölgesine oturduk’ dedim. Ihlamur ağacıymış. Önemli olan ağaçtır, cinsi önemli değil. ’Ihlamur ağacı da bizim kültürümüzde vardır, faydalıdır’ dedim. Şu anda ağacı suçlamıyorum, birileri böyle gösterebilir. Bu konuşmanın neresinde bir gariplik var? Asıl anlatılmak istediğim aktarılmıyor."



Yüksek gelirliden yüksek vergi

Kentsel dönüşüm konusunda ev sahibini rahatlatacak 25 cevap!

Kentsel dönüşümde öncelik hak sahibinin

Konut kredisinde tercih: 61-120 ay

Innovia Rezidans’ta 115 bin TL! Pazar son!

Arma Business Life’da 137 bin liraya!

Evora’da Ticari Alanlar Satışa Çıkıyor

Bahçeşehir İstanbul’un yeni merkezi olabilir!

TARİHİN EN BÜYÜK RESTORASYONU ! Kapalıçarşı restore edilecek!

35. Sokak İzmir’de 199 bin TL’ye!

2 Türk mimardan New York’a ikiz kule

Ukra City’de 1+1 daire 130 bin TL!

TOKİ’den depremzedelere müjdeli haber

Lazzoni Mobilya Joyce Elizabeth koleksiyonuyla dikkat çekiyor!

Moroso ve Tom Dixon ürünleri mimari projelere hayat veriyor!