Gündem
18 Mar 2013 13:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

TARAF AHMET ALTAN'I TAMAMEN SİLDİ

Taraf Ahmet Altan da dahil 82 yazarının yazı arşivini internet sitesinden hiç bir açıklama yapmadan sildi..

Taraf gazetesi geçen yılın son ayında ciddi bir dönüşüm geçirdi.  Gazetenin kurucu genel yayın yönetmeni Ahmet Altan, yardımcısı Yasemin Çongar, röportajları ile gazeteye katkı sağlayan Neşe Düzel ve pek çok yazar patronaj ile yaşanan ekonomik sorunları bahane ederek gazetelerinden istifa ettiler.

Bir süredir yaşanan ancak pek de dillendirilmeyen sıkıntı Ahmet Altan'ın istifası ile patlak vermiş, gazete patronajına toz kondurmayan cümleler ile veda edilmiş, kalanlar ise manşetten kurucularını "minnettarız" sürmanşetiyle uğurladı.

ÇALIŞLAR KOLTUĞU ALDI KÖŞEYİ ALMADI

Ardından patronun teklifini kabul eden Oral Çalışlar, Ahmet Altan'ın koltuğuna oturdu. Oral Çalışlar, Taraf'ta Genel Yayın Yönetmeni olarak ilk yazısını yazdı. Ahmet Altan'ın koltuğuna oturan Çalışlar, gazetenin ilk sayfasında Ahmet Altan'ın yerini almadı.

Çalışlar'ın köşesi, Taraf'ın logosunun yanında değil gazetenin ilk sayfasında etek denilen alt tarafta yayınlanmaya başladı.

Taraf internet sitesindeki Ahmet Altan'ın yazıları ise yerinde duruyordu. "Du" diyoruz. Çünkü artık durmuyor. Sadece Ahmet Altan değil üstelik. Taraf'ta köşe yazmış ve sonra gazeteden ayrılmış hiç bir yazarın köşesi artık internet sitesinde yer almıyor.