Gündem
11 Kas 2023 22:22 Son Güncelleme: 12 Kas 2023 00:06

Tanınmış iş insanını arkadaşı öldürdü! Adamları asitle eritti

İzmit'te, N.Ö’nün kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, polis 6 şüpheliyi gözaltına aldı. N.Ö.’yü İstanbul’a çağıran arkadaşının öldürdüğü, arkadaşının tuttuğu kişilerin ise cesedi Kartepe’de ormanlık alanda yok ettikleri belirlendi.

N.Ö. vahşi bir cinayete kurban gitti. N.Ö’nün dört gün önce kaybolmasıyla ilgili başlatılan araştırmayla polis vahşi cinayetin üzerindeki sır perdesini tek tek kaldırıyor.

FİDYE İÇİN KAÇIRILDIĞINI DÜŞÜNDÜLER

N.Ö.’nün kaybolması üzerine ailesi kayıp başvurusunda bulundu. Ailesinin, N.Ö.’nün fidye için kaçırıldığını düşündüklerini belirtmesi üzerine Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ile çalışma başlattı.

ARKADAŞIYLA GÖRÜŞTÜĞÜ BELİRLENDİ

Polis, ünlü halıcının kaybolmadan önce en son kimlerle görüştüğünü araştırdı. N.Ö.’nün son olarak çocukluk arkadaşı olduğu öğrenilen bir kişi ile görüştüğü belirlendi. İstanbul’da yapılan görüşmeden sonra N.Ö.’ye ait herhangi bir ize rastlanmadı.

GEBZE’DE OTOMOBİLİ BULUNDU

Polis ekipleri bu sırada, Gebze’de ağaçlık bir alanda N.Ö’nün otomobilini buldu. Olay yeri inceleme ekipleri otomobilde incelemede bulundu. N.Ö’nün cep telefonunun ise bir kamyonun kasasında başka bir kente gittiği tespit edildi.

ARKADAŞI GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri, N.Ö’nün aracında yapılan aramalar ve cep telefonu kayıtlarından elde ettikleri bilgiler üzerine N.Ö’nün arkadaşını gözaltına aldı. Arkadaşı yapılan sorgusunda N.Ö’yü öldürdüğünü itiraf etti.

ÖLDÜRDÜĞÜNÜ VE CESEDİ YOK ETMESİ İÇİN ANLAŞTIĞINI SÖYLEDİ

İddiaya göre; arkadaşı, N.Ö’yü İstanbul’a çağırdığını ve burada kendisini öldürdüğünü söyleyerek, cesedi yok etmesi için başka birileri ile anlaştığını söyledi. Bu ifadeler üzerine polis ekipleri 5 kişiyi daha gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında N.Ö’nün yakınlarının da ifade ve bilgilerine başvuruldu.

KARTEPE’DE ORMANLIK ALANA GETİRİLDİ

Deliller ve ifadeler kapsamında N.Ö’nün öldürüldükten sonra parçalara ayrıldığı, cesedin yok edilmek için Kartepe’ye getiriliği, burada ormanlık alanda ya da bağ evinde yok edildiği iddiaları üzerinde duruldu. Yapılan soruşturmada ayrıca N.Ö’nün cesedinin asit ile yok edilmeye çalışılmış olacağı da değerlendirildi.

Öte yandan N.Ö’nün arkadaşı tarafından öldürüldükten sonra yüksek miktarda para karşılığında diğer gözaltına alınan sanıklar ile anlaşarak, onlara verildiği iddiası da değerlendirildi.

GÖZALTINDAKİLERİN İFADELERİ ALINIYOR

Polis, N.Ö’nün cesedini bulmak için çalışmalarına devam ederken, şüphelilerin emniyetteki sorguları da devam ediyor. Soruşturma kapsamında şüphelilerin gözaltı sürelerinin uzatılabileceği öğrenildi.