Gündem
28 Oca 2012 22:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:17

TAKVİM'DEN SKANDAL HABERCİLİK! PKK-KIBRIS BOMBASI NASIL ELİNDE PATLADI?

Takvim'in 'PKK Kıbrıs dağlarına çıktı' haberinin perde arkasında tam bir skandal çıktı.

Takvim Gazetesinin ’terörist’ ilan ettikleri iletişim fakültesi öğrencileri çıktı. Askeri kıyafetleri ise kısa filmin kostümü. Kıbrıs’ta Beşparmak Dağı’nın ’teröristi’ bugün İstanbul’da basın toplantısı düzenledi.

Takvim Gazetesi, Kuzey Kıbrıs’ta kısa film çeken öğrencileri hedef gösteren bir haber yaptı. Radyo-TV ve Sinema bölümü öğrencisi Yaşar Bilik ve arkadaşlarının dönem ödevi olarak çektikleri kısa film "Dilek Ağacı" setinde çektikleri hatıra fotoğrafları, Takvim Gazetesi tarafından 26 Ocak 2012 tarihinde “Beşparmak Dağı’da PKK Kampı” başlığıyla verildi. Kısa filmin yönetmeni Yaşar Bildik, avukatlarıyla birlikte MAZLUMDER’de basın toplantısı düzenledi.



"TAKVİM GAZETESİ YALAN HABER YAPMIŞTIR"

Basın toplantısında ilk olarak konuşan MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "Kısa bir süre önce İçişleri Bakanının terörün sadece silahlı çatışma bağlamında değil, tüm alanlarda kurutulması için sanatsal içerikli vs. her türlü faaliyetin sosyal ve kültürel faaliyetleri içine alacak şekilde üzerine gidileceğini söylemişti. Toplum, bu sözlerin neye karşılık geldiğini o gün anlayamadı ama bugün bu yaklaşımın nelere mal olabileceğini görüyoruz" dedi. Öğrencilerin toplumun batıl inançları üzerine çektikleri filmin setinde çekilen fotoğraflarının alınarak Takvim Gazetesi tarafından yalan haber yapıldığını vurgulayan Sarıyaşar, meslek ahlakından uzak hazırlanan söz konusu haber ile öğrencilerin suçlandığını, toplumun kışkırtıldığını ve ayrılıkçılığa sürüklendiğini belirtti.

Sarıyaşar, "Haberde fotoğrafı verilen öğrencilerin PKK yandaşı oldukları, bu nedenle okuldan atıldıkları ve sınır dışı edildikleri, halen PKK tarafından kiralanan evlerde barındıkları, Beşparmak dağlarında silahlı eğitim verildiği, örgütün eğitiminden geçtikleri, Kandil dağına giderek gerilla eğitimi aldıkları, evlerinde örgüt elemanlarını ağırladıkları gibi yalan ve iftiralarla öğrencilerin hayatı karartılmış, kamuoyu asparagas haberlerle manipüle edilmeye çalışılmıştır" dedi. Sarıyaşar, savcıların ve basın meslek kuruluşların harekete geçmesini istedi.



KKTC EMNİYET MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERİ ARADI BAŞBAKAN HABER KINADI

"Dilek Ağacı" filminin yönetmeni Yaşar Bilik de, haberden dolayı kendisi ve sınıf arkadaşlarının ciddi bir mağduriyet yaşadığını söyleyerek "Haberden sonra Kıbrıs Emniyet Müdür bizi arayarak haberin yalan olduğunu bildiklerini vurgulamış, yine KKTC Başbakanı İrsen Küçük de açıklama yaparak Beşparmak Dağları’nın askeri bölge olduğunu söylemiş, haberi yalanlayarak Takvim Gazetesi’ni kınamıştır" diyerek, asparagas haberi tüm yetkililerin reddettiğini açıkladı.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Yaşar Bilik’in avukatı Halim Yılmaz ise "Bu yalan haberle habere konu olan gençlerin hayatı karardı. Biz Takvim Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve haberi yapan muhabir hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk, tekzip mekanizmalarını da çalıştırmak için uğraşıyoruz. Hukuki olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Çekilen bir kısa filmde, 15 öğrenciden 2 kişinin senaryo gereği Kürtlerin yerel kıyafetlerini giymesi sebebiyle böyle bir haberin yapılmış olması üzüntü verici. Ülkemizde yerel kıyafet giymenin hala ayrımcılık ve tahrik malzemesi olarak kullanılması kaygı verici bir durumdur ve Hükümet yetkilileri bunun önüne geçecek düzenlemeleri yapmak ile mükelleflerdir" dedi.