Medya
10 Ara 2014 15:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:58

Takvim gazetesinden sahte röportaj skandalı!

Gezi Parkındaki ağaçla ve yaptığı sahte Amanpour röportajı ile gündeme gelen Mevlüt Yüksel'den ikinci sahte röportaj skandalı daha geldi.

Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk'un yeni kitabında Türkiye'yi eleştirdiğini belirten Takvim gazetesi, Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu'nun Takvim'e konuştuğunu ve Orhan Pamuk'a cevap verdiğini anlatan bir haber ile dün okurlarının karşısına çıkmıştı.

Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu'nun "Bunlar edebiyat lobisinin oyunudur. Pamuk bir dünya projesidir" dediğini söyleyen haberde, Mevlüt Yüksel,  Hablemitoğlu'nun Takvim'e konuştuğunu belirtmişti.

"ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU TAKVİM'E KONUŞTU"

Mevlüt Yüksel imzalı haberde şöyle deniliyordu:

"Aralık 2002'de evinin önünde uğradığı suikast sonucu öldürülen Necip Hablemitoğlu'nun, yine kendi gibi akademisyen olan eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu TAKVİM'e konuştu.

Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Dekanı olan Profesör Doktor Şengül Hablemitoğlu, Orhan Pamuk için projenin insanı diyerek "Dünyada bir edebiyat lobisi var. Bu lobi her ülkeden bir kaç isim seçip onlara kendi ülkelerini karalama görevini verir. Sonra da onları ödüllendirirler. Kısaca bunlar uluslararası edebiyat lobilerinin bir oyunudur. Postmodern kültüre hizmet etmektedirler. Kendisi bir projedir. Tıpkı diğer henüz Nobel almamış dişi versiyonu gibi" diyerek de Elif Şafak'a göndermede bulundu.

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU'NDAN İTİRAZ

Ancak Takvim gazetesine cevap gecikmedi. Twitter hesabından Şengül Hablemitoğlu, Takvim; yine yapmış yapacağını ben bu arkadaşa konuşmadım ama konuştuğumu söylüyor... diye yazdı.

Hablemitoğlu, Mevlüt Yüksel'in kendisini aradığını, ancak demeç vermek istemediğini söylediğini, hatta Yüksel'e güldüğünü anlattığı tweetlerde "Bari cümleleri doğru kursaydın... Bu Türkçe ile nasıl iş buluyorsunuz?" diyerek isyanını dile getirdi.

İŞTE O TWEETLER







MEVLÜT YÜKSEL'İN İLK SKANDALI DEĞİL

Takvim gazetesi daha önce de Gezi Parkı'ndaki bir ağaçla, CNN International'in ünlü sunucusu Amanpour ile sahte röportajlar yaparak skandallara imza atmıştı.