Gündem
21 Kas 2022 19:03 Son Güncelleme: 21 Kas 2022 19:05

Taksim'deki terör saldırısında yeni tutuklamalar

Taksim İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırıda emniyet ve savcılığın yürüttüğü soruşturma devam ediyor. Ahlam Albashir'in Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmesine yardım ettiği belirlenen "Hüssam A." kod adlı Hasan Ali'nin de aralarında yer aldığı 5 şüpheli tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. 5 şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, toplam tutuklu sayısı 24'e yükseldi.

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü yaşanan terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından emniyet ve savcılık tarafından başlatılan soruşturmada bomba yüklü çantayı bankın altına bırakan Ahlam Albashır dahil çok sayıda kişi yakalanmıştı.

19 ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTI

Ahlam Ablashır'ın bulunduğu 49 şüpheli, 17 Kasım'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Şüphelilerden Ahlam Albashır ile birlikte ona ve firari şüpheli Bilal Hassan'a Türkiye'de yardım ettikleri öne sürülen 19 şüpheli "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma" ve "Nitelikli Kasten Öldürme" suçlarından 18 Kasım'da tutuklandı. 3 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, diğer 29 şüphelinin sınır dışı edilmesine karar verildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Terör saldırısıyla ilgili aralarında Azez'de yakalanan Hüssam A. kod adlı Hasan Ali ve korsan taksicilik yapan Jarkas kardeşlerin babası Salih Jarkas'ın da bulunduğu toplam 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

TUTUKLU SAYISI 24'E ÇIKTI

Savcılıkça sorguları tamamlanan 5 şüpheli, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Nitelikli kasten öldürme" ve "Göçmen kaçakçılığı" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ALBASHİR'İN TÜRKİYE'YE GİRMESİNE YARDIM ETMİŞLER

Şüphelilerin terörist Ahlam Albashir (23) ve firari suç ortağı Bilal Hassan'a 27 Temmuz 2022 tarihinde yasa dışı yollardan ülkemize giriş yaparken yardım ve yataklık ettiklerinin tespit edildiği belirtilmişti.