Gündem
04 Şub 2024 21:08 Son Güncelleme: 04 Şub 2024 21:11

Taksici katilinden utanmaz savunma! 'Normalde kendime sıkacaktım'

Taksici Oğuz Erge cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı. Erge'yi katleden Delil Aysal savunmasında araç içi kamerasına yansıyan vahşet anlarını yalanladı. Şahıs savunmasında "Ödemeyi kartla yapacaktım" yalanını ortaya attı.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde meydana gelen taksici cinayeti tüm Türkiye'yi sarstı. Oğuz Erge'yi 3 el ateşle öldüren Delil Aysal'ın savunması ortaya çıktı. Katil, savcılık ifadesinde ailevi sıkıntılarını bahane olarak öne sürdü.

Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre Aysal, savcılık ifadesinde, "Ailevi sıkıntılarım var. Annem babam kardeşime daha çok önem veriyor. Benimle kardeşimle ilgilendikleri gibi ilgilenmiyorlar. Bu sebeplerden dolayı psikolojim çok iyi değil. Bu yüzden Buca Evka-1 semtindeki Şahin Tepesi mevkiine intihar etmeye gidecektim. Taksiye de bu yüzden bindim. Şoföre 'Şahin Tepesi'ne gidelim' dedim.

Bu saatte Şahin Tepesi'ne çıkamayacağımızı söyledi. Bunun üzerine 'Gaziemir'de eski çalıştığım fırının olduğu yere gidelim' dedim. Oraya doğru gidiyorduk" dedi.

"KIZINI ARADIM SONRA TELEFONU TARLAYA ATTIM"

Tüm Türkiye'nin izlediği cinayet anlarına dair Aysal, "Üzerimde nakit para yoktu. Taksimetre ücretini kartla ödeyecektim. Ancak taksi şoförü 'pos cihazının şarjı yok' dedi. Kartı kabul etmedi. Ben de belimdeki silahı çıkartıp sıktım. Normalde kendime sıkacaktım. Taksicinin cep telefonunu ve kulaklığını aldım. Telefon rehberinden kızının telefon numarasını buldum. Kızını arayıp, 'Babanız Gaziemir'de kan kaybediyor. Ambulans çağırın' deyip kapattım. Daha sonra cep telefonunu tarlaya atıp gittim" diye konuştu. Tutuklanan Aysal'ın emniyette çok sayıda suçtan kaydının olduğu öğrenildi.