Politika
31 Mayıs 2022 11:33 Son Güncelleme: 31 Mayıs 2022 11:43

Suriye'ye harekat hakkında konuşan Bahçeli'nin sözleri salonu ayağa kaldırdı: "Vur Mehmet'im vur"

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Suriye'ye yönelik olası operasyonla ilgili sözleri, salonu ayağa kaldırdı. Ezici operasyonun artık zorunluluk olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Vur Mehmet'im vur" sözleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne desteğini dile getirdi. Bu sırada ise MHP'li vekillerin sıralarından alkış tufanı koptu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlemeyi planladığı olası harekata ilişkin konuşan Bahçeli, "Vur Mehmet'im vur" sözleriyle TSK'ye desteğini dile getirdi. Bu sırada salondaki MHP'li vekillerin ayağa kalkarak Bahçeli'yi alkışladıkları görüldü. Salonda büyük coşku yaşandı.

"HAREKAT ZORUNLU HALE GELMİŞTİR"

Bahçeli, "Ezici harekat zorunlu hale gelmiştir. Tehdit nereden doğuyorsa oralar meşru hedeftir. Caniler temizlenmeli, en başta Tel Rıfat ve Münbiç özgürleştirilmelidir" dedi.

"MİÇOTAKİS VANDAL DEDESİNDEN DERS ALMAMIŞTIR"

Yunanistan'la devam eden 12 ada gerginliğine de değinen Bahçeli, şunları söyledi: "Akdeniz ve Ege'de gerilimi tırmandıran Yunanistan ateşle oynamaktadır. ABD'nin Yunanistan'da kurduğu 9 askeri üs milli kimliğimize tehdittir. Miçotakis, vandal dedelerinden ders almamıştır. Anlaşılan denizin dibini canı tekrar çekmektedir.

"12 ADA KONUSU KAPANMAMIŞ YARAMIZDIR"

12 ada konusu henüz kapanmamış yaramızdır ve 12 ada Türkiye'den ayak oyunlarıyla gasp edilmiştir. Bu adaları Çanakkale Boğazıyla İstanbul'un güvenliğinden ayrı düşünmek imkansızdır. Bugünkü şartlarda Türkiye'ye 12 ada üzerinden silah gösterilmektedir. Adalar meselesi Türkiye ile Yunanistan arasında çözülmeyi bekleyen en ciddi sorunlardan birisidir. Bu soruna stratejik de baksak bize göre sonuç değişmeyecektir. Çalınmış mal sahibine mutlaka iade edilmelidir. Ya seve seve ya da zorlaya zorlaya adalet yerini bulacaktır. Biz 13 adayı unutmadık unutmayacağız, bir gün nasılsa asıl sahibine geçeceği günleri de mutlaka göreceğiz.