Gündem
27 Eyl 2012 10:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:11

SURİYE'DEKİ ESİR GAZETECİLERİN EŞLERİ CANLI YAYINDA İSYAN ETTİ!

Suriye'de rehin tutulan gazeteciler Cüneyt Ünal ve Beşar Fehmi Kadumi'nin eşleri Başbakan'a isyan etti..

38 gündür Suriye’de rehin tutulan gazeteciler Cüneyt Ünal ve Beşar Fehmi Kadumi’nin eşleri CNN TÜRK’te 360 Derece’nin konuğu oldular.

BAŞBAKAN’IN AĞZINDAN ESİR GAZETECİLER İÇİN TEK BİR KELİME ÇIKMADI

Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan iki gazetecinin eşleri yetkililere seslendi ve "eşlerimizin serbest bırakılması için harekete geçin" çağrısı yaptılar. Gazetecilerin meslek örgütlerine seslenen Cüneyt Ünal’ın eşi "kim elinden ne geliyorsa yapsın lütfen. Biz sıradan insanlarız elimizden fazla birşey gelimyor" dedi. Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Nuran Ünal "Ben Başbakan’ın ağzından bu esir gazeteciler için tek bir kelime çıktığını duymadım" dedi. Kendilerini sahipsiz hissetiklerini söyleyen Ünal "öfke var tabi ki yeterli kadar ilgilenilmedi. Bizim eşlerimiz sahipsiz şu anda. Suriye hükümetinin eline kaldı, onlar ne zaman isterse o zaman kurtulacaklar." dedi.

İŞTE O SERT AÇIKLAMALAR : VİDEO

SURİYE İLE OLMUYORSA İRAN İLE TEMAS KURULARAK ÇÖZÜM BULUNABİLİR

Arzu Kadumi ise eşinin özgürlüğüne kavuşması için İran ile temasa geçilmesi gerektiğini söyledi. Kadumi "Suriye ile diplomatik ilişkile olmayabilir ama bunun farklı yöntemleri de var. İran üzerinden gidilebilir. Şu an Suriye üzerinde en etkili olan ülke İran’dır bunu herkes biliyor. Adem ve Hamit olayında da İran etkili oldu. Bence İran üzerinden gidilmeli ama eğer bu yapılıyorsa bile bize haber verilmiyor." derken eşinin esir alınması karşısında bir kriz masası bile kurulmadığını hatırlattı.