Gündem
24 Eki 2012 13:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:18

SUPERMAN GAZETEDEN İSTİFA ETTİ!

Uzun zamandır gündemde olan Kağıt Medya - İnternet medyası tartışmalarına bir süper kahraman da dahil olacak gibi görünüyor.

Clark Kent kağıt medyayı bırakıp internette blog açıyor.

İçerisinde yaşadığımız çağ her ne kadar resmi bir biçimde isimlendirilmemiş olsa da teknoloji çağı olarak anılıyor. Bu çağın belki de en ateşli tartışması internet medyası ile konvansiyonel medya arasında geçiyor.

Ülkemizde bu tartışma kağıt medya ve internet gazeteciliği üzerinden yaşanıyor..

CLARK KENT GAZETEYİ BIRAKTI
Bu tartışmaların ışığında Amerika'dan gelen bir haber bir hayli ilginç. Süper kahramanların en bilineni Superman'in gizli yüzü gazeteci Clark Kent, yerleşik medya düzenini bırakıp internete adım atıyor.

Amerikalı DC Comics tarafından 1938'den beri yayınlanan Superman’in "piyasaya çıkan "Justice League 12" (12'nci Adalet Ligi) adlı son macerasında, Clark Kent  "Daily Planet" gazetesindeki muhabirlik görevinden ayrılıyor.

O ARTIK VATANDAŞ MUHABİR
Superman'in Daily Planet'ten ayrılma sebebi ise çok bilindik bir olay. Clark Kent'in gazetenin genel yayın yönetmeninden aldığı baskıya daha fazla dayanamaması. Kent, yıllardır devam ettiği gazetecilik macerasını internete taşımayı amaçlıyor. Bu şekilde daha özgür ve bağımsız olacağını düşünen Kent, bir blog açıp yazılarına burada devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamayı ise çizgi romanın haklarını elinde bulunduran DC Comic yaptı.

Yapılan açıklamada “Bu Clark Kent’in Daily Planet’i ilk terk edişi değil. Ancak bu istifa, gazeteciliğin eğlence dünyası, yeni medyanın rolü, vatandaş muhabirliğinin yükselişine karşı dengesi gibi günümüzün sorunlarını yansıtıyor” dendi.