Gündem
25 Eki 2012 18:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:18

SULU ARENA'YA ÇOK KIZDI! TÜRKİYE'Yİ REZİL ETME GALATASARAY!

Kılıç: Olimpiyata aday bir ülkenin en modern stadının havuza dönmesi imajını zedeliyor

UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'ndaki 3. maçında Romanya'nın Cluj takımıyla 1-1 berabere kalan Galatasaray, kendisi için büyük önem taşıyan 3 puanı kazanamadı. Galatasaray'ın Cluj’la 1-1 berabere kalması yağan yağmur nedeniyle sahanın göle dönüşmesi en önemli neden olarak kabul ediliyor.

Bu durumdan en büyük rahatsızlığı duyanlar arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri de var.

G.SARAY BAKANLIĞIN UYARILARINI DİKKATE ALMADI
Bakanlık ilgilileri, Galatasaray camiasında statta yapım hatası olduğuna ilişkin yorumlar yapıldığına dikkat çekerken, olayın aslının bu olmadığını dile getiriyor. Bakanlık, projeye göre stadın üstünün kapalı olduğunu, yani zeminin stadın üstünün tamamen kapatılacağı varsayımına göre şekillendirildiğini belirtiyor.
Spor Genel Müdürlüğü ile Galatasaray arasında yapılan protokole göre Türk Telekom Arena Stadı'nın üstünün bu yıl sonuna kadar kapatılması gerekiyor. Bakanlıktan daha önce yapılan uyarılara rağmen Galatasaray'ın bu konuda bir adım atmadığı belirtiliyor.

'TÜRKİYE'NİN İMAJI ZARAR GÖRÜYOR'
Tamamı devlet tarafından inşa edilen Türkiye'nin en modern stadının göle dönmesinin Bakanlık'ta büyük rahatsızlık yarattığı öğrenildi. Galatasaray'ın tek yükümlülüğünü artık yerine getirip stadın üstünü kapatması gerektiğini belirten Bakanlık yetkilileri, son maçta ortaya çıkan göle dönmüş saha görüntüsünün Türkiye'nin imajına da zarar verdiğini kaydediyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın özellikle ülkenin sportif imajının zarar görmesinden ciddi kaygı duyduğu ve Bakanlık yetkililerine, yükümlülüklerini yerine getirmesi için Galatasaray'a ihtarname çekilmesi talimatı verdiği öğrenildi.

ÇATI DA YOK YENİ STAT DA
G.Saray ile devlet arasında imzalanan şartnameye göre teslimden sonra 15 ay içinde stadın üstünün kapatılması ve 15 bin kişilik yeni bir stadyum yapılması gerekiyordu. Ayrıca devlete yıllık 1 milyon TL ödenecekti. Ancak bunların hiçbiri yapılmadı.

 YOĞUN YAĞIŞ İSTİFA ETTİRDİ
Türkiye'de yaşanan bu olay akıllara Polonya'da yaşanan bir başka olayı akıllara getirdi. Polonya Spor Bakanı Joanna Mucha, İngiltere ile oynanan milli maçın yağış yüzünden 1 gün ertelenmesi üzerine istifasını sundu. Bakan, 550 milyon dolarlık Ulusal Stadın çatısının zamanında kapatılamamasından kendisinin sorumlu olduğunu söyledi.