Gündem
23 Tem 2011 11:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:36

STÜDYO ADETA İNLEDİ! YILDIRIM'IN AVUKATI İLE BARANSU KARŞI KARŞIYA!

Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık ile gazeteci Mehmet Baransu Türkiye'nin Nabzı'nda karşı karşıya geldi. VİDEO

Işık’ın stüdyo inlettiği anlar izleyenleri hayretler içinde bıraktı...
Şike soruşturması kapsamında Metris Cezaevi’ne konulan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukat Faik Işık, televizyon ekranlarının yeni fenomeni haline geldi. Şike soruşturmasının tartışıldığı televizyon programlarının vazgeçilmez konukları arasında yer alan Faik Işık bu seferde Habertürk’te seyircilerin karşısına çıktı.

Şike soruşturmasında yayınladığı haberlerle dikkatleri üzerine çeken Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu ile canlı yayında karşı karşıya gelen Faik Işık, adeta sov yaptı. Mehmet Baransu ile oldukça sert bir tartışma içerisine giren Faik Işık, canlı yayına telefonla bağlanan Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar’ın da arkasından konuştu.

Didem Yılmaz’ın sunumuyla Habertürk ekranlarında yayınlanan Akşam Raporu’nda Şike Soruşturması masaya yatırıldı. Soruşturmada yaptıkları açıklamalarla gündemden düşmeyen Mehmet Baransu ve Faik Işık ikilisi canlı yayında bir araya geldi.

 
AZİZ YILDIRIM İSTİFA ETMEDİ
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın mektubunun istifa mektubu olup olmadığı sorusuna, avukat Faik Işık şu yanıtı verdi;
“ “Aziz Yıldırım’ın mektubu kahır mektubudur aslında. Ergenekon savcıları ve hakimleri tarafından yargılanıyor olmasından dolayı hüzünlüdür. Başkan istifa etmedi, başkan istifasını taraftarına sorar, kararları birlikte alır. Fakat taraftarı farklı karar verir ise ona da uyar” dedi.

AZİZ YILDIRIM BENDEN TALEPTE BULUNMADI
Canlı yayına telefonla bağlanan Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar ise hakkında ki iddialara yanıt verdi. Dündar, Mehmet Baransu’nun kendisini aradığını ve Mehmet Ağar- Aziz Yıldırım arasında bir telefon konuşmasında adının geçtiğini söylediğini ifade ederek “Baransu beni aradı ve Aziz Yıldırım’la bu konuda bir görüşmeniz oldu mu? Diye sordu. Aziz Yıldırım benimle bu konuda hiç konuşmadı. Aziz Yıldırım benim gazetecilikle ilgili hiçbir talepte bulunmadı.” dedi.

ADIM OLAYA İLİŞTİRİLMEK İSTENİYOR
Soruşturma evraklarının medyaya sızmasını da eleştiren Uğur Dündar, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatı Uğur Dündar’la da tartıştı. Sözünün kesilmemesi isteyen Uğur Dündar “Benim adım Aziz Yıldırım’ın Mehmet Ağar’la yaptığı konuşmadan sonradan ortaya çıkması, son derece üzerinde durulması gereken bir durum. Bu soruşturmayı sabote etmek isteyen birilerinin olduğu kanısındayım. Daha önce de benim adım Ergenekon ve Susurluk davasına iliştirildi, ilgim olmadığı halde.” diye konuştu.

GİT KENDİ KANALINA KARDEŞİM
Uğur Dündar’ın canlı yayından ayrılmasında sonra söz alan Faik Işık, Uğur Dündar’ı sert sözlerle eleştirdi. “Uğur beyin bu programa katılıp, kendisi ile ilgili bir kısmı Fenerbahçe soruşturmasına oturtmasına bir türlü anlam veremedim.” diye Faik Işık eleştirilerini şöyle sürdürdü;

Ağar’la görüşeceksen git kardeşim orada konuş. Burada Fenerbahçe’yi konuşuyoruz, Aziz başkanı konuşuyoruz. Böyle bir suçlama, belge dosyada yok, kendi kanalında anlat. Programın içine girince bir şey diyeceksin zannettik. Fenerbahçeli’sin diye Fenerbahçe lehine bir şey söyleyecek, Baransu’ya da bir tane çakmış olacak dedim, ben çakacam yerine. Ama bu konunun burayla alakası yok. Kusura bakmayın Fenerbahçe’yi konuşalım.”

SAVCI MISIN? GAZETECİ MİSİN?
Canlı yayında adeta kendi şovunu yapan Faik Işık, Mehmet Baransu ve bazı gazetecilerin polis gibi savcı gibi hareket ettiğini öne sürdü. Konuşmasını avazı çıktığı kadar bağırarak devam ettiren Işık, Baransu ile sert bir tartışma içerisine girdi ve şöyle dedi;

“ Sende polisin vekaletnamesi mi var? Sen cumhuriyet savcısı mısın? Savcının yerine geçip suçluyorsun, bir taraftan gazetecilik yapıyorsun. Gazeteci dediğin şey, adam yargılamaz. Memlekette adam yargılıyorsunuz. Bu derece komik oldu Türkiye. Adam yargılamaz gazeteci, haber verir. Yargılıyorsunuz, mahkum ettiniz. Türkiye’de gazeteci adam yargılıyor. Bırakın bu işleri. Gazetecilerin eline belge gelmiş adam yargılıyorsunuz. Hem polissin, hem hakimsin, hem de gazetesin. Sadece gazeteci olun.” dedi.

YILDIRIM'IN AVUKATI İLE BARANSU KARŞI KARŞIYA!