Televizyon
15 Eki 2014 11:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:49

Star'ın kaderini Küçük Ağa yazdı!

TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen, 14 Ekim Salı akşamının reyting sonuçlarını yorumluyor.

Salı sallanır derler ama söz konusu reytingler olunca sallanmıyor! Küçük Ağa bu hafta da birinciliği kimseye kaptırmıyor. Küçücük bir yıldız, Emir Berke Zincidi'den Kıvanç Tatlıtuğ'dan sonra Özcan Deniz de boyunun ölçüsünü aldı. Star'ın iddialı dizisi Kaderimin Yazıldığı Gün dün akşam reyting listesinin zirvesini sallamayı denedi ama başaramadı.

Total'deki bu başarının aksine bu Salı, AB grubunda işler tepetaklak! O Ses Türkiye gecenin en çok izlenen programı, hemen ardından ise Show TV'nin can simidi haline geldiği için iki üç haftada bir yayınladığı Hükümet Kadın'ın devam filmi geliyor. AB grubu izleyicisi dizilerden kopmuş gibi görünüyor, kafa boşaltmak, rahatlamak için televizyon karşısına geçenler çoğunlukta... O Ses Türkiye'nin diğer akşamları da ele geçirmesi yakındır. Artık Acun TV olarak adlandırabileceğimiz TV8'in amiral gemisi bu yapım oldu, en azından Survivor başlayana kadar.

Peki, Star nerede hata yapıyor? O kadar çok ki, saymakla bitmez! "Yedi yıl önce" ile başlayan bir dizide karakterlerin son model akıllı cep telefonuyla konuşmasını geçtim, aranızda Özcan Deniz'i bir kez daha 'modern ağa' olarak izlemek isteyen var mı? Ben almayayım! Önümüzdeki haftalarda bu reytingi de mumla arar. Ana Haber Bülteni de olmasa Star, Salı akşamları kayıp kanala dönüşecek, bu kadar iddialı ve pahalı dizilerin 'Yumurcak komedileri' tadında bir çocuk kahramanın serüvenlerine tercih edilmiyor oluşunu dizi yapanların iyice analiz etmesi gerekiyor. Kasım kasım kasılan bir Özcan Ağa ve ona aşık pervane kadınlar teması iyice can sıkıyor artık.

ATV'nin Kaçak'ı bu hafta yine düşüşte, reyting listesinde yeri en çok değişen dizi kesinlikle Kaçak... Senaryo grubunun her Çarşamba reyting sonuçları açıklanana kadar kurdeşen döktüğüne eminim!

Kanalların ana haber bültenleri reyting dağlarına düşe kalka tırmanmaya devam ediyor. İlk 15'in içine 5 ana haber bülteni girdi, Salı akşamlarının dizi akşamına dönüşmesine rağmen başarılı bir oran bu...

Uzun lafın kısası; Star'ın yüzü bu Salı akşamı da gülmedi. Küçük Ağa rakiplerinin yüzüne gülmeye devam ediyor ama dizilerden bir sıkılma hali artık iyiden iyiye sezilmeye başlandı. Sorunları defalarca yazdık ama ne kanalların ne de yapımcıların kendilerine çeki düzen vermeye niyeti yok. Acun'un TV yayıncılık anlayışı tüm reyting pastasını ele geçirip avuçlayarak yiyene kadar da kimse bir şey yapmayacak gibi görünüyor. Ne diyelim; sağlık olsun!

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com