Gündem
08 Eki 2010 16:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

STAR GAZETESİ AĞIR CEZA MAHKEMESİNE TAŞINDI!

İki hakimi "terör örgütlerine hedef gösterdikleri" iddiasıyla yargılanan gazetecilerin yargılanmasına başlandı..

Mahkemede görevli iki hakimi "terör örgütlerine hedef gösterdikleri" iddiasıyla haklarında 1,5 ila 4,5 yıl arasında değişen hapis cezası istenen Star gazetesinin eski sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Sarp, internet sorumlusu Saffet Serdar Akbıyık ve muhabir Helin Şahin’in yargılanmasına başlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Sarp, Akbıyık ve Şahin katıldı. 9. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri olan müşteki hakimler Tuncay Aslan ile Yılmaz Alp’i duruşmada avukatları temsil etti.

Duruşmada savunması sorulan sanıklardan Saffet Serdar Akbıyık, gazetede çıkan haberlerin otomatik olarak internet sayfasında da yayınlandığını belirterek, haberlerin sitede yayınlanmasında kendisinin yetkili olmadığını öne sürdü.
Gazetenin eski sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Sarp da yayınlanan haberlerde iftira, yalan ve hedef gösterme olmadığını savundu.
Savunması sorulan gazetenin muhabiri Helin Şahin de başka bir haberinden dolayı davanın görüldüğü Mahkeme Heyeti Başkanı Erkan Canak ile aralarında tartışma yaşandığını belirterek, Canak’ın o tartışmada kendisini ’Seni içeri attırırım’ şeklinde tehdit ettiğini" öne sürdü.

Şahin, "Başkan Canak ile aralarında kişisel sorun bulunduğu" gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu.
Mahkeme Başkanı Canak, bu talep üzerine, duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından yeniden başlayan duruşmada heyet, "reddi hakim" talebinin değerlendirilmesi için duruşmayı erteledi.
İstanbul Cumhuriyet savcılarından Hakan Karaali tarafından hazırlanan iddianamede, Star gazetesinin 1 Nisan tarihli sayısının 12. sayfasında, "Balyoz’da Sabit Adres Tahliyesi" ve 2 Nisan tarihli sayısının 1. sayfasında, "Balyoz Tahliye Planı" başlıklarıyla yayınlanan Fazile Helin Şahin imzalı haberlerin, aynı gazetenin internet sayfasında da aynı tarihlerde yayınlandığı belirtiliyor.

Söz konusu haberlerle ilgili internet sitesinde yer alan okuyucu yorumlarında, müşteki hakimlere hakaret içerikli yorumlar yapıldığı anlatılan iddianamede, şüphelilerden İbrahim Sarp’ın Star Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Saffet Serdar Akbıyık’ın da gazetenin İnternet Sitesi Yayın M üdürü olduğu ifade ediliyor.

Haberlerde adı geçen hakimlerin, kamuoyunun bilgilendirilmesi amacının dışına çıkılarak terör örgütleri ya da toplumun bir kesimine hedef olmaları na neden olunduğunun düşünüldüğü vurgulanan iddianamede, şüphelilerin Terörle Mücadele Kanunu’na göre, "terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetini açıklamak, yayımlamak ve bu yolla kişileri hedef göstermek" suçundan, 1 yıl 6’şar aydan 4 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.