Televizyon
19 Tem 2011 14:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:35

STAR AKADEMİ'DEN NEDEN YAYIN YAPIYORUZ AÇIKLAMASI!

Star Akademi yarışması şehit haberlerinin olduğu bir dönemde programı yapma gerekçelerini açıkladı.

Star tv ekranlarında yayınlanan "Star Akademi" adlı yarışma programında jüri üyeliği yapan Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Diyarbakır Silvan’da şehit düşen askerler için şehit yerine ’Çocuklar’ ifadesini kullandı.

Özkök geçtiğimiz günlerde şehitler için yazdığı yazıda da şehit ifadesini kullanmamıştı.

PROGRAM SUNUCUSU TEMKİNLİ DAVRANDI
Türkiye’yi yasa boğan 13 şehit haberinin ardından Kanal D ekranlarında yayınlanan Artiz Mektebi programı büyük tepki çekmişti.  Star Akademi sunucusu Öykü Serter bu konu ile ilgili temkinli davranarak "Biz bir yarışma programı yapıyoruz ve bir kanalın eğlence bölümünde yer alıyoruz. Bizim bir gündemimiz var ama Türkiye’nin de bir gündemi var. Değinmeden geçmek doğru değil." ifadelerine yer verdi.

ORADA 13 TANE ÇOCUK VAR
Serter’in sözlerinin ardından yeniden söz alan Özkök, hain saldırıda şehit olan askerlerle ilgili olarak: "Orada ölen 13 tane çocuk var. O çocukların hatırası önünde eğilmeden programa başlanmadan programa başlanmaz diye düşünüyorum. Hepimiz aynı duyguları taşıyoruz. Ama hayatı devam ettirmemiz lazım. Teröre karşı en büyük meydan okuma hayatı devam ettirmektir. Dolayısıyla hayat devam ediyor. O çocuklarının her birinin önünde, ailelerinin önünde ben saygıyla eğiliyorum. Herhalde bu hepimizin de duygusudur." ifadelerine yer verdi.