Gündem
30 Tem 2011 13:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:37

SPOR HABERLERİNDE 'ŞİKE' VAR

Futbolda şike operasyonu başladığından bu yana kaç habere konu oldu, kaç köşe yazarı bu konuda kalem oynattı? İşte Interpress'in araştırması...

Futbolda şike iddialarına yönelik düzenlenen operasyon halen Türkiye’nin ilk gündem maddeleri arasındaki yerini korumaya devam ediyor. Pek çok ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve birçok kulüp başkanı, yöneticisi ile futbolcunun gözaltına alınmalarıyla başlayan süreç, Temmuz ayında medyanın gündemine bomba gibi düşmüştü. Düzenlenen operasyonun medyadaki yansımalarını mercek altına alan Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, şike iddialarının yer aldığı haberlerin 3 Haziran’dan bu yana toplam 26 bin 151 sayısına ulaştığı ortaya çıktı.
 

İncelemenin yapılan ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile dergiyi kapsayan bölümünde, yazılı basında şike iddialarının yer aldığı toplam 11 bin 824 haber yayınlandığı ve bunların içinde 261 tanesinin de köşe yazarlarının kaleme aldığı yorumlar olduğu saptandı. Tam gün yayını takip edilen 38 kanalın haberlerinin tarandığı aynı Interpress araştırmasında, şike iddiaları hakkında televizyon ekranında toplam 14 bin 327 kez haber yayınlandığı belirlendi.