Sosyal medyada Hakan Bayrakçı depremi! İmamoğlu anketinin bedeli 1 Milyon Euro'mu?

SONAR Araştırma'nın Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde önde gösterdiği anket ile ilgili vahim bir iddia siyaset kulislerini salladı. Radar Operatörü o iddiayı kaleme aldı.

İstanbul'da kim önde? Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu? Herkes bu sorunun yanıtını merak ede dursun Ankara bir ‘anket’ sonucu ile çalkalanıyor…

Tartışmaların odağındaki ‘anketin’ muhatabı ise SONAR Araştırma Şirketi kurucusu ve kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı…

İddialara göre Bayrakçı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu önde göstermesi karşılığında Türkiye’nin sayılı inşaat firmalarından olan iki firmadan toplam 1 Milyon EURO aldı. Evet, yanlış okumadınız yaklaşık 34.955.818,25 Türk Lirası… Bu iddianın ayrıntılarına geçmeden önce Külliye’de infiale neden olan SONAR’ın anketi neyi söylüyordu bir bakalım.

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde İstanbul’da son anket sonuçları yayımlanmaya başladı. CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti ve MHP’nin yani Cumhur İttifakı'nın ortak adayı Murat Kurum arasında kıyasıya bir yarış var. İmamoğlu iki ankette önde görünürken bir ankette ise Kurum önde gidiyor.
İstanbul ile ilgili yapılan anketler arasında sonucu en çok merak edilenler arasında hiç kuşkusuz SONAR Araştırma şirketinin yaptığı çalışma geliyordu. Hakan Bayrakçı’nın sahibi olduğu SONAR seçime saatler kala İstanbul için yaptığı son seçim anketini yayınladı.
Şirketin sahibi Hakan Bayrakçı'nın sosyal medya hesabında yayınladığı ankete göre, CHP adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun AK Parti'nin adayı Murat Kurum'a 6.9 puanlık bir fark attığı görülüyor. Oysa Hakan Bayrakçı 21 Şubat 2024 tarihinde CNN Türk ekranlarından yayınladığı ankette Kurum ile İmamoğlu arasındaki farkın yüzde 1'in altında olduğunu duyurmuştu. 

İşte bu sonuç sonrası ortalık toz duman oldu. Başta, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olmak üzere, Demirören Medya Grubu ve Turkuvaz Medya Grubu adeta karıştı. Ardından da gerek sosyal medyada gerekse siyaset kulislerinde Hakan Bayrakçı ile ilgili dikkat çeken iddialar dolaşmaya başladı.
Bomba iddiaya göre, Hakan Bayrakçı'ya, Ekrem İmamoğlu’nu önde göstermesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden asfalt ihaleleri alan Nuhoğlu İnşaat ile Ulusoy İnşaat üzerinden tam tamına 1 milyon Euro (34.955.818,25 Türk Lirası) ödeme yapıldı.
Ulusoy İnşaat'ın bir dikkat çeken yanı ise Demirören ile olan akrabalığı!

Bu son derece vahim iddia yenilir yutulur gibi değil…

Çok ağır ithamlar, Hakan Bayrakçı’nın da kulağına gitmiş olacak ki, sosyal medya hesabından bir paylaşım yapma gereği duydu.Bayrakçı sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında “İstanbul anketimize aldığımız tepkiler” diyerek şu ifadeleri kullandı:
(BAZI) AK PARTİLİLER:
“Manipülasyon”
“Satılmış”
“Yalancı”
(BAZI) CHP’LİLER:
“Manipülasyon”
“Satılmış”
“Rehavete kapılın diye”
BİR ATASÖZÜ:
“Dürüst olmaktan korkma! Kaybedeceğin en fazla yanlış insanlar olur.”

Hakan Bayrakçı, uzunca bir süredir CNN Türk’ün adeta kadrolu elemanı gibiydi. Özellikle Ahmet Hakan ile olan yakın dostluğu herkesin malumuydu. Ve Bayrakçı son 10 gündür ekranlarda boy gösteremiyor…
Anket sonuçlarının seçmen üzerinde etkisi ne denli olur bilinmez ama iddialar doğru ise, SONAR'ın yayımladığı bu anketin ilerleyen günlerde ağır sonuçları olacak gibi!
Ve hiç kuşkusuz, 31 Mart’taki yerel seçimlerin genel Türkiye siyasetine de yansımaları olacak. Büyükşehirler, özellikle de İstanbul sonuçları, en büyük etkiyi yaratacak.