Teknoloji
08 Eki 2021 18:23 Son Güncelleme: 08 Eki 2021 19:30

Sosyal medya kesintisi Pornhub'a yaramış! Saat başına tam...

Yetişkin içerik sitesi Pornhub, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta yaşanan kesintiden kârlı çıkan platformlardan biri oldu.

Facebook, WhatsApp ve Instagram, geçtiğimiz günlerde dijital dünyada kaos dolu bir gün yaşanmasına neden olmuştu.

 Üç büyük sosyal medya platformu, yaklaşık altı saat boyunca dünya çapında çökmüştü. Üç büyük sosyal medya platformunun çökmesi sonucu, pek çok kişinin Twitter'a yöneldiği söylenmişti. Hatta Twitter, resmi hesabından "Kelimenin tam anlamıyla herkese merhaba" diyerek, pek çok kişinin Twitter'a giriş yaptığını ima etmişti.

 Facebook, WhatsApp ve Instagram’a erişemeyen kullanıcıların sadece Twitter’a değil, Pornhub’a da yöneldiği ortaya çıktı.

 FACEBOOK ÇÖKÜNCE PORNHUB KAZANÇLI ÇIKTI

Insights blog'undan aktarılan bilgilere göre, Facebook'ta ve ona bağlı servislerde yaşanan kesinti, dünyanın en ünlü yetişkin içerik sitelerinden Pornhub'a ivme kazandırdı.

 

Saat 12:00'den (Yerel saatle) itibaren Pornhub'ın trafiğinin yüzde 10.5 kadar arttığı, 13:00'de Pornhub'ın trafiğinin yüzde 11 kadar arttığı, 19:00'a gelindiğinde ise yüzde 19'a erişip daha da yükseldiği belirtiliyor.

 SAAT BAŞI YARIM MİLYON KULLANICI

Veriler bilgiler, sitenin Facebook'a bağlı servislerin hizmet veremediği her saat başına yaklaşık yarım milyon kullanıcı kazandığı anlamı taşıyor.

 Öte yandan, Pornhub'da aratılan anahtar kelimelerde de bir anormallik fark edilmiş durumda. Buna göre, sitedeki Instagram aramasında yüzde 323 ve Facebook aramasında ise yüzde 221 oranında bir yükseliş tespit edildi.