Gündem
18 Haz 2013 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

SON DAKİKA! İKİ GAZETEYE GEZİ PARKI OPERASYONU

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerde belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun dile getirdiği ‘Marjinal gruplarla’ ilgili gözaltılar başladı. Sabah erken saatlerden itibaren önceden tespit edilen evlere baskınlar yapan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Basılan yerler arasında Atılım Gazetesi ve Etkin Haber Ajansı'nın da olduğu iddia edildi.

Gözaltına alınanlar polis ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere saat 07:30 sıralarında Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Sağlık kontrolüne götürülen bazı kişilerin slogan attığı gözlendi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar daha sonra Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ANKARA'DA DA OPERASYON BAŞLADI

Ankara'da Gezi Parkı olayları çerçevesinde 26 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

TWITTER'DAN DUYURDU

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de baskınları twitter’dan duyurdu. Önder twitter mesajında; “Sabah 5'de ESP'li Alp Altınörs'ün evini polis basti. Ben de gittim. Alp'i gozaltina aldilar. Toplam 70 civari gozalti var”, “Alp in yoksul evinde faiz lobisi ile alakali cikan tek sey borc dekontlari. Polisler onun yerine kitap notlarini aldilar:)” diye yazdı.