Gündem
05 Şub 2010 11:36 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:04

SKANDAL!..O KAVGA GÖRÜNTÜLERİNİ KANAL D'YE KİM VERDİ?

TBMM'de MHP´lilerin Başbakan Erdoğan´a laf atmalarıyla başlayan yumruklu kavganın yankısı sürüyor.Yumruklaşmalara ait yeni görüntüleri dün akşam yayınlayan Kanal D´nin Meclis TV´nin o kayıtlarını kimin aracılığıyla elde ettiği ortaya çıktı.

M. Ali Birand´ın yönetimindeki Kanal D Haber dün akşam Meclis´te yaşanan kavganın yeni görüntülerini yayınladı. Meclis TV´nin görüntülerinin Kanal D´nin eline nasıl geçtiği merak uyandırdı.

Dün akşam o görüntülerin Kanal D´de yayınlanmasının ardından TBMM´de hemen bir soruşturma başlatıldı. Görüntülerin nasıl Kanal D´ye ulaştığının perde arkası da ortaya çıktı.


O görüntüler yalnızca Meclis çatısı altında kayıt ediliyor ve TBMM TV´nin arşivinde bulunabiliyor. Herhangi biçimde medyaya servis edilmesi de yasak. Dolayısıyla görüntülerin dışarı sızması mümkün değil.


Ancak Kanal D´nin o görüntüleri başka bir yolla elde ettiği belirlendi.  O görüntülerin ortaya çıkmasının ardından tartışılan isim Güldal Mumcu çıktı.


MECLİS TV'DEN GÖRÜNTÜLERİ İSTEDİ


Olaylı Meclis oturumuna imza atan ve iyi yönetim sergileyememekle de suçlanan TBMM´nin CHP´li Başkanvekili Güldal Mumcu, Meclis TV´den o görüntüleri istedi.


TBMM Başkanvekili olduğu için TBMM TV de o görüntüleri bir CD´ye kopyalayarak Güldal Mumcu´ya teslim etti. Kanal D´nin de o görüntüleri Mumcu´dan aldığı belirlendi.


Şimdi Meclis´te bu tür görüntülerin sızmaması ve kimlere verilip verilmeyeceğiyle konusunda önlemlere dair yeni bir çalışma başlatıldı.


medyagundem