Televizyon
19 Ağu 2015 09:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:49

‘Skandal Kadın’ TV dizisi oldu

Reyting rekortmeni Game of Thrones/ Taht Oyunları’nın yıldızlarından Natalie Dormer, Layd Seymour Worsley'a hayat verecek.

Reyting rekortmeni Game of Thrones/ Taht Oyunları’nın yıldızlarından Natalie Dormer, yeni dizisi The Scandalous Lady W’da 18’inci yüzyılın İngiltere’sindeki bir dizi seks skandalına yol açan feminist Layd Seymour Worsley’e hayat veriyor. Lady Worsley, 300 yıl önce 27 erkekle birlikte olmuştu.

LADY WORSLEY KİMDİR

Asıl adı Seymour Dorothy Fleming olan Lady Worsley, Sir John Fleming’in kızıydı. 1775’de Sir Richard Worsley ile evlenen Seymour’un evliliğinin ilk dönemine ait 1776 yılına ait bir tablosu, Leeds’deki Harewood Malikânesi’nde bulunuyor. Lady Worsley’i tamamen kırmızılar içinde South Hampshire milis üniformasıyla gösteren bu tablo, tarihçi Rubenhold’un yıllar süren araştırmaları sırasında bulunmuş.

FEMİNİZMİN ÖNCÜSÜ OLMUŞTU



Evlenir evlenmez eşi Richard Worsley’nin işkenceleri ve tiranlığına karşı büyük bir nefret duymaya başlayan Seymour, zaman içinde başka erkeklere ilgi duymaya başlar. Worsley çiftinin bir çocukları olmuş ve küçük yaşta ölmüştür. Yeniden anne olmak isteyen Seymour, eşinin isteksizliği yüzünden hamile kalamaz. Seymour, ilk olarak kocasının en iyi arkadaşı, South Hampshire milislerinin yüzbaşısı Maurice George Bisset ile birlikte olur ve ardından skandallar başlar.

Karısı intikam almak isteyen Sir Richard Worsley, Seymour ve George Bisset’e 1782’de dava açar ve 20 bin pound tazminat ister. Ancak Lady Seymour Worsley, davayı, kocasının diktatörce tahakkümünü ve işkencelerini teşhir ederek kendi lehine çevirmeyi başarır ve böylece feminizmin İngiltere’deki öncüsü olur.

Dava sonunda mahkeme jürisi, Seymour’un Richard Worsley’e tazminat olarak sadece 1 şiling ödemesine karar verir. Bu davadan bir süre sonra Bisset’den ayrılan ev Fransa’ya giden Seymour’un, 27 erkek ile daha birlikte olduğu söylenmektedir. Jane Austen’ın romanlarını yazmaya başladığı dönemin ilk zamanlarına denk düşen Lady Worsley, 1818’de ölmüştü.