Gündem
21 Haz 2010 15:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

SİYASİLERDEN SELÇUK İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'un vefatı nedeniyle Türk toplumuna başsağlığı diledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İlhan Selçuk'un vefatını parti otobüsüyle Gaziantep'ten Adıyaman'a giderken öğrendi. Haber öğrenildikten sonra parti otobüsünden yapılan müzik yayınına bir süre ara verildi. Kılıçdaroğlu, otobüsteki gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: ''Düşünce ve ideallerinden ödün vermeyen bir yiğitti. Türkiye'de saygın yazar kimliğini koruyan, haksızlıklara karşı direnen Türk basınının çok önemli bir kalemiydi. Ergenekon operasyonu sürecinde büyük acılar çekti ve onun izleri bugünkü ortamı hazırladı. O süreci İlhan Selçuk'a yaşatanlar sanıyorum büyük bir vicdan azabı içindedir. İlhan Selçuk, Türk basın ve düşünce tarihinin önemli bir simgesidir.''

CHP Genel Sekreteri Önder Sav

"Bazı yazarlar düşünürler, topluma yön veren insanlar, kalemler vardır. Nadir yetişen, eğilmeden bükülmeden düşünen ve bunları yazan biriydi. Sadece Cumhuriyet ailesi değil Türk toplumunun, Türkiye’de demokratik laik cumhuriyetin ilke ve devrimlerine yürekten inanan tüm insanlarsın meşalesiydi. Onun yerinin dolmayacağını düşünüyorum. Anti emperyalizm mücadelesinin önemli kilometre taşlarından biriydi."