Gündem
19 Mayıs 2007 15:14 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:48

SİYASET AŞKI ÖLDÜRÜR MÜ?..VEKİLLİK GELİYOR,EVLİLİK BİTİYOR!..

Nurdan Erdikler DYP'den, eşi Özcan Erdikler ise Genç Parti'den vekillik başvurusu yaptı. Siyasi tercihleri, parti baskısına tosladı... Çift boşanıyor.

Avukat Nurdan Erdikler, İzmir'in Konak İlçesi DYP Başkan Yardımcısı. Eşi Özcan Erdikler ise Genç Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı. İki partinin tabanı, çiftin bu siyasi ayrılığını bir türlü kabul edemedi. Dedikodular arttı. Özcan Erdikler, bu yüzden milletvekili adayı olmayı düşündüğü partisinden istifa etti.

"SİYASET AŞKI ÖLDÜRÜR" VAZİYETİ

Nurdan Hanım vazgeçmedi, DYP'den aday oldu. Onu gören eşi de istifasını geri aldı, GP'den aday oldu. Kavga büyüdü. Çift boşanma kararı aldı... Özcan Bey "Eşim, siyasi kariyerini sekteye uğrattığım için dava açtığını söyledi" derken, Nurdan Hanım "Koltuk sevdam yok. Zaten anlaşamıyorduk" dedi.


***

Oylar boşanmaya

İzmirli karı-koca 2 ayrı partiden vekil adayı oldu. Ancak durum ortaya çıkınca tepkiler arttı. Çift de çareyi boşanmakta buldu.

Avukat Nurdan Akkın Erdikler, DYP'den İzmir Milletvekili adayı oldu. Kocası Özcan Erdikler de Genç Parti'den adaylığını koydu. Ancak çiftin rakip partilerde siyaset yaptığı ortaya çıkınca, tabandan tepkiler geldi. Bunun üzerine Özcan Erdikler istifa etti. Fakat çift arasında süren tartışmalar bitmedi.

'SORUNLARIMIZ VARDI'

Nurdan Erdikler, boşanma davası açtı. Karısının kendisinden ayrılmak istediğini öğrenen Özcan Erdikler ise tekrar Genç Parti'den adaylığını koydu. Şimdi boşanmaya ve vekilliğe hazırlanan çiftten Nurdan Erdikler, "Sorun siyaset değil. Zaten sorunlarımız vardı" dedi. Özcan Erdikler ise mağrurdu: Eşim siyasi kariyeri tercih etti.