Gündem
23 Oca 2013 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:40

ŞİVAN PERWER: TATLISES ESKİDEN BENİMLE GÖRÜŞMEMEK İÇİN KAÇARDI!

Geçtiğimiz günlerde Tatlıses'le bir araya gelen Perwer geçmişte Tatlıses'in kendisiyle görüşmek istemediğini söyledi.

Kürt müziğinin önde gelen ses sanatçısı Şivan Perwer, kürt sorununun çözümüne destek olan Fethullah Gülen'e övgüler dizerken, Tatlıses'le buluşmasının da kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. Tatlıses'in geçmişte kendisiyle görüşmemek için köşe bucak kaçtığını anlatan Perwer, "şimdi korkularını kırmış" dedi.

AÇIKLAMALARI ÇOK İYİ OLDU
Irak'ın kuzeyinde yayımlanan Rudaw gazetesine konuşan Şivan Perwer,"Süreçle ilgili çok iyi açıklamaları oldu. Gülen Hocaefendi’nin fikirleri çok iyidir. Onun bu süreci desteklemesi çok büyük bir şeydir. O, çok geniş bir alanda milletlerin edebiyatına, sanatına ve inancına hizmet sunmaktadır. O’nun okulları dünyada çok rağbet görüyor. O’nun Kürt sorununa desteği gereklidir."dedi.

UMARIM HOCAEFENDİ DAHA YAKINDAN İLGİLENİR
Gülen'in Kürt meselesiyle daha çok ilgilenmesini beklediklerini Perwer, "Kürt meselesi üzerinde daha yeni yeni çalışılıyor. Kendileri de elinden geldiğince çok iyi yaklaşıyor bu meseleye. Umut ediyorum Hocaefendi daha da yakından bu meseleyle ilgilenir . Çünkü, Türkiye en çok O’nu dinler, O’nun sözlerine kulak verir"

İBRAHİM TATLISES ESKİDEN BENİMLE GÖRÜŞMEMEK İÇİN KAÇARDI
Erbil’de ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’le 40 yıl sonra bir araya gelmelerine de değinen Perwer, eskiden Tatlıses'in kendisi ile görüşmemek için kaçtığını iddia etti. Perwer, "Geçtiğimiz günlerde arkadaşlar geldi, İbrahim seni görmek istiyor deyince, tabii ki ne zaman isterse görüşürüz. Geçmişte İbrahim'i görmek isterdim O kaçardı. Korkardı, ‘Şivan hükümlüdür’ derdi. O şimdi korkusunu kırmış. O hasret çekiyordu, ağlıyordu. Bana dedi ki sana çok çok teşekkür ediyorum. Çok iyi işler yaptın. Sen her zaman bizim sevgilimizdin. Ancak sorunlar vardı o yüzden senden kaçıyordum. Doğruları dile getirdi. Bu görüşme bir tesadüf sonucu gerçekleşti. Ancak çok iyi de oldu ve çok da ses getirdi."dedi.