Gündem
13 Tem 2011 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:34

SIRRI SÜREYYA VEKİL MAAŞINI NEREYE HARCAYACAK?

İstanbul 2. Bölge'den Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayı olarak milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder yeni projesi ne?

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 2. Bölge milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in kurulacağını duyurduğu "Bölge Meclisi"nin yapılanma biçimi, bir tabandan politika modeli olmaya aday.

İstanbul 2. Bölge'den Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayı olarak milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder, Beyoğlu Seçim Koordinasyon'un hafta sonunda (9 Tennuz) Cezayir Toplantı Salonu'nda yaptığı toplantıda İstanbul 2. Bölgede bir meclis oluşturacaklarını, bu meclisin çeşitli alanları temsil edebilecek kişilerden oluşacağını, tamamen açık ve şeffaf çalışacağını söyledi.

Önder'in tanımladığı meclis ve onun etrafında oluşturulacak komiteler, tam anlamıyla tabandan yapılacak bir politikanın resmini çiziyor. Meclis çerçevesinde oluşacak komiteler, katılımcıların önerisiyle şöyle belirlendi: Anayasa, Azınlıklar, Çocuk Hakları, Eğitim, Emek, Enerji, Hak ihlalleri, Gençlik, Güvenlik, Kadın, Kent Sorunları, Kentsel Dönüşüm, LGBTT, Sağlık, Tecrit, Ulaşım.

Bu komiteler; yasama faaliyetlerine destek olacak, önerge hazırlayacak, vekili denetleyecek, vekilin çalışmalarını raporlayacak ve seçmene aktaracak,  sokak eylemleri, destek faaliyetleri örgütleyecek. Oluşacak meclis içerisinden bir sekreterya seçilecek ve sekreterya çalışmaları koordine edecek.

Çok yakında bir büro tutulacağını ve 2. Bölge meclisinin o büroda çalışmalarını yürüteceğini, büronun kira ve diğer masraflarını kendisinin karşılayacağını söyleyen Önder, meclisin düzenli aralıklarla toplanacağını ve aynı zamanda kent konseyi ve Çatı Partisi çalışmaları ile eşgüdümlü olacağını söyledi.

"Kapı arkası konuşmalar olmayacak,  insanlar bizi desteklesin veya desteklemesin bizim ne yaptığımızı, nasıl yaptığımızı bilme hakkına sahipler'' diyen Önder, herkese açık olacak mecliste herkesin kendini ifade edeceği ve her konunun tartışıldığı bir alan yaratılacağını,  katılımcı bir süreç düşündüklerini belirtti. 

BİA Haber Merkezi