Gündem
08 Haz 2011 21:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:26

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN BAŞBAKAN'A MOLOTOF CEVABI!

BDP destekli bağımsız adaylardan Sırrı Süreyya Önder'den Başbakan Erdoğan'a cevap geldi: Yanlış soruya doğru cevap verilmez!

İstanbul Sultangazi’deki seçim bürosuda polisin yaptığı aramada molotof kokteyli bulunduğu iddia edilen Sırrı Süreyya Önder’den Başbakan Erdoğan’a cevap geldi.

Erdoğan, Adıyaman’dan Sırrı Süreyya’ya yüklenmiş ve ’o çıkan molotofları ne yapacaksın’ diye sormuştu. Başbakan’ı ’yanlış soruya doğru cevap verilmez’ diye cevaplayan Sırrı Süreyya, polisin hiç hala bir açıklama yapmadığını vurguladı.

Önder, Sultangazi İlçesi seçim bürolarına dönük Pazar günü polis tarafından kapı kırılarak yapılan baskına ilişkin Başbakan Erdoğan’ın dün yaptığı konuşmaya değinerek, "Defalarca emniyetten konuya ilişkin açıklama istememize rağmen, şu ana kadar emniyet tarafından bize herhangi bir açıklama yapılmadı. Aradan günler geçmesine rağmen, baskına ilişkin kimse gözaltına dahi alınmadı. Bizim büro sorumlularımızın resmi olarak isimleri, telefonları, adresleri bellidir. Ancak şu ana kadar bu yöneticilerimizden herhangi biri aranmamış, onlara herhangi bir şey sorulmamıştır. Erdoğan Adıyaman’da yaptığı mitingde bana soruyor, ’o çıkan molotofları ne yapacaksın’ diyor. Ben de kendisine şunu söylüyorum, ’yanlış soruya doğru cevap verilmez.’ Önümüzdeki günlerde emniyet tarafından bize bir haber geldiğinde ya da bilgilendirme olduğunda, biz de konuya dair bir açıklama yapacağız" diye konuştu.