Televizyon
09 Eki 2012 22:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:14

SİNEMA TADINDA BİR DİZİ DAHA: KARADAYI

Aylardır tanıtımları dönen ve merakla beklenen Karadayı TV yazarımız Murat Tolga Şen'den ilk bölümünde geçer not aldı.

Erkek işi dizilerden biri daha başlıyor, başrol oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu'nun hatırına izlenir dedim ancak beklentilerimin üstünde bir işle karşılaştım.

Karadayı, en başta mekan, ışık ve dönem malzemelerini yerinde kullanma özelliğinin oluşuyla dikkatimi çekti. Suskunlar ve bu sezonun en beğenileni olduğunu düşündüğüm Kayıp Şehir’de de olduğu gibi, Karadayı da film tadında sahnelerle dolu. Burada, dizinin görüntü yönetmeni Tolga Kutluay’ı kutlamak gerek.

Dizinin görüntü kalitesinin yanında, iyi bir hikayesi ve bu hikayenin de iyi bir kurgusu var. İzlerken sahneler akıp gidiyor, sıkıcı değil. En önemlisi de birbirine bön bön bakan karakterler yok bu dizide, her olayı, her durumu doğal akışı içinde, dosdoğru algılıyor ve takip ediyorsunuz. Oyuncu seçimi isabetli yapılmış. Kenan İmirzalıoğlu role ‘’cuk’’ oturmuş. O’nun o meşhur çapkın bakışları ve gülüşü, her bölümde, belli ki yine hayranlarının kalbini hoplatacak. İmirzalıoğlu’nun canlandırdığı karakter olan Mahir’in nişanlısını oynayan Ayten, geçen sezon oyunculuğa Muhteşem Yüzyıl’la başlamıştı. Oldukça iyi oynadığını söylemeliyim. Ayrıca, artık her sezon bir dizide karşımıza çıkmasına alıştığımız, geçen sezon Kuzey Güney’de ölerek tüm hayranlarını göz yaşlarına gark eden ‘’kardo Ali’’ Rıza Kocaoğlu dizide efsane komiser Kibrit Yasin’i oynuyor.

Yönetmenliğini Ezel ve Son’dan da bildiğimiz Uluç Bayraktar ve Cem Karcı’nın üstlendiği Karadayı’nın müzikleri, artık neredeyse her dizinin müziğinde imzasını gördüğümüz Toygar Işıklı’ya ait. Hikayesine bakınca aslında bir ‘’erkek işi’ymiş gibi görünen dizinin senaryosu, son yıllarda, çok izlenen dizilerle birlikte isimlerini çokça duyar olduğumuz Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat’a ait.

Karadayı ilk bölümden takipçilerini yaratacak ve rahatlıkla sezon sonuna taşınacak kalitede bir iş... Yurtdışı pazar hesapları dizilerin teknik çıtasını giderek yükseltiyor. Bu da öyle, izlemesi pek keyifli bir iş olmuş.


Murattolga@gmail.com