Gündem
31 Eki 2013 16:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

SİNAN AKÇIL'A SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞIYOR; O YUNUS ...!

Sinan Akçıl'ın yunus parkında çekilen “Dev Dalga” adlı yeni klibi sosyal medyayı ayağa kaldırdı

Yeni klibi “Dev Dalga”nın çekimleri sırasında “gösteri yunusları” ile birlikte yüzdükten sonra klibine ve sosyal ağlardaki hesaplarına bu görüntüleri ekleyen Sinan Akçıl, sosyal medyada gazetecilerin ve sanatçıların da desteğiyle büyük bir kamuoyu tepkisiyle karşılaştı.

Klibin tüm kanallarda planlanan yayın tarihinden bir gün önce Sinan Akçıl’ın Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarını boykot mesajlarıyla kaplayan duyarlı vatandaşlar, gazetecilerin ve sanatçıların da desteğiyle klibin yayınının durdurulmasını ve yunus parkı görüntülerinin klipten çıkarılarak yeniden düzenlenmesini talep etti. Sağduyulu mesajların ortak yanı, deniz canlılarını ticari çıkarları uğruna tutsak eden gösteri merkezlerinin özellikle sanatçılar tarafından özendirilmemesi ve esaretin reklam unsuru olarak kullanılmamasıydı.

Yunus gösteri merkezlerinin ardındaki kirli ticaretin son yıllarda ortaya çıkmasıyla birlikte Türkiye’de ve dünya çapında esaret endüstrisine karşı oluşan kitlesel bilince dikkat çeken sosyal medya mesajlarının bazıları şöyle:

Berfin Çarıkcıoğlu: "Evim, okyanusta. Ailemin yanında."

Demet Ozbay: Herkes hata yapabilir. Marifet bunu farkedip telafi etmektir. Yayınlamaktan vazgeçip yunus parklarının kapatılması için çaba gösterebilir, sevgi-saygı kazanırsınız.

ÖMER TİMURTAŞ: Nasıl bir mantık, ekip, fikir bir klibin yunus gösteri merkezinde çekilmesini sağladı?

Lamdakirotifer: Köle ticaretine destek verirken bu kadar mutlu olmanız hayret verici. Sizin bir öpücüğünüz için o yunus nelere katlanıyor?

Cigtemur: O yunus aslında seni öpmek istemiyor, çünkü esaret altına ve çok mutsuz http://instagram.com/p/fsWGjvxn4p/

All Penn: Çok merak ediyorum, binlerce kisi esaret parklarinin kapatilmasi icin mucadele verirken, utanmadiniz mi?
Okan Oflaz: Olmadı be Sinan Akçıl, vicdanlı bilirdim seni. O eziyete ortak olmaya değdi mi? Yunus parkında ölümü bekleyen canlılarla yüzmeyi değil.

Gizem Ozer: Madem yunusları seviyorsunuz, onların özgürlüklerine saygı duyun, yunus parklarını özendirici görüntülere hayır!

Lorabon: Sinan Akcil ve "kanli ticarete destek" adli klibin sahne arkasi.

instagram.com/p/fsWGjvxn4p/ Bu cirkin klibi gormek istemiyoruz.

Arda fluke: Sinan Akçıl, şarkı söyle, yunusla yüzme, onurlu yaşa.
 
Uçan Penguen: İşkence merkezlerine prim vermek vicdan yoksunluğudur. vicdansız insanın müzikle ne işi var? #yunuslaraözgürlük

Hande Yılmaz: Oraya ait olmadığın halde seni bir havuzun içine hapsedip eğlence için tepene binseler hoşuna gider miydi?

Didem Yilmaz: İnsanlari yunus parklarina ozendirmeseniz keske,yunuslara yapilan iskenceye dur demek gerekirken, klibinizde yunuslar cok yanlis

Cansu: Klip yayına girmemişken sizden beklentimiz klibi geri çekip,hatanızı telafi etmeniz ve bu kirli oyuna destek olmamanızdır.