Gündem
18 Şub 2023 08:33 Son Güncelleme: 18 Şub 2023 08:36

Sıcaklıklar artıyor: Deprem bölgesinde hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji, hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağını duyurdu. Depremlerin etkilediği 11 kentte bugün yağış beklenmiyor.

Kuzey kesimler parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Sivas, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların kıyılarda yağmur iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların Güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

DEPREM BÖLGESİNDE YAĞIŞ YOK
Depremlerin meydana geldi 11 ilde ise bugün yağış beklenmiyor.

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre 11 ilde hava durumu şöyle:

Adıyaman: 9, Az bulutlu

Adana: 16, Az bulutlu

Hatay: 15, Az bulutlu ve açık.

Maraş: 9, Parçalı ve az bulutlu.

Elazığ: 7, Parçalı ve az bulutlu.

Malatya: 6, Parçalı ve az bulutlu.

Diyarbakır: 10, Az bulutlu ve açık.

Antep: 12, Az bulutlu ve açık.

Urfa: 12, Az bulutlu ve açık.

Kilis: 12, Az bulutlu

Osmaniye:15, Az bulutlu