Televizyon
05 Tem 2012 14:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:53

'SEVİL ATASOY İLE SUÇ VE DELİL' YARIN BAŞLIYOR! İLK KONUK KİM OLACAK?

CNN TÜRK'te, Sevil Atasoy'un sunacağı Suç ve Delil adlı yeni bir program başlıyor..

CNN TÜRK’te, Sevil Atasoy’un sunacağı Suç ve Delil adlı yeni program, 6 Temmuz Cuma gecesi saat 22.00’de başlayacak. Türk televizyonlarında ilk kez kriminal haberlerin perde arkası bu programda incelenecek.
 
Sevil Atasoy programla ilgili, “Deliller unutmaz, şaşırmaz, caymaz, korkmaz. Deliller yalan söylemez. ‘Suç ve Delil’, suçu aydınlatmaya, suçluyu masumdan ayırmaya çalışan delil avcılarının zor ve bir o kadar gizemli dünyasında çıkacağımız bir yolculuk. Konuklarımla birlikte suç, suçlu, mağdur ve olay yerine dair ne varsa ele alacağımız bu yolculukta, hak arama bilincini geliştirmeye ve suçun önlenmesine katkıda bulunmaya çalışacağız.” diyor.

‘Suç ve Delil’e üç farklı uzman, bilgi ve deneyimleriyle her hafta konuk olacak. Yaşanmış bir olayın delillerinden hareketle nasıl aydınlatıldığı programda adım adım anlatılacak. Ayrıca, tespitlerin yanı sıra çözüm önerileri ön plana çıkacak.

Emniyetten uzmanlar olay yeri ile ilgili deneyimlerini paylaşırken, adli tıp uzmanları olayın nasıl gerçekleştiği ile ilgili bilimsel çıkarımlarından bahsedecek. Programda suçlunun suçu nasıl işlediği aydınlatılırken nasıl bir ruh haliyle bunu yaptığı da programa katılan uzmanlar tarafından incelenecek.

Konya’da çuval cinayetinin sırrı nasıl çözüldü?
İlk programa, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Adli Tıp Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Oral, Emekli Emniyet Amiri Mesut Demirbilek, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Av. Dr. Tanıl Başkan konuk olacak.

‘Suç ve Delil’de; Konya’da çuval cinayeti, kadın katiller, delil olarak parmak izinin güvenilirliği, parmak izinden elde edilebilecek başkaca bilgiler, tanık mağdur ve fail olarak çocuk konuları ele alınacak.