Magazin
10 Oca 2024 08:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2024 12:24

Seren Serengil'den Zafer Algöz'e dava! “Babamın hakkını yedirmem”

Seren Serengil, sık sık babası Öztürk Serengil’in hayatından kesitleri anlatan ve sözünden kitap çıkaran Zafer Algöz’e telif davası açmayı düşünüyor. Serengil, “Babamın hakkını yedirmem” dedi.

1999 yılında hayatını kaybeden ünlü komedyen Öztürk Serengil’in özdeşleşmiş sözlerini, replik ve esprilerini kullanan Zafer Algöz ile ünlü sanatçının kızı Seren Serengil'in arası açıldı. Kariyerinde çevirdiği 300’e yakın filmi ile Türk mizahının en önemli isimlerinden oyuncu Öztürk Serengil’in çalkantılı ve şaşalı hayatını bir süredir Zafer Algöz çıktığı şovlar ve katıldığı YouTube yayınlarında konu ediyordu.

SEREN SERENGİL'İ KIZDIRAN HAMLE

Milliyet'te yer alan habere göre; Algöz’ün katıldığı YouTube kanallarında pek çok kez Öztürk Serengil’in hayatından kesitler ile yaşadıkları anılarını anlatması ve son olarak 2017 yılında Serengil'in ünlü sözünden esinlenerek ‘Haşırt Dı Blekbord’ kitabını çıkarması, Seren Serengil’i son dönemde hayli kızdırdı.

"TELİF DAVASI AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

Ünlü sunucu ve şarkıcının, yakın çevresinde bu durumdan rahatsız olup “Babamın anılarını ve yaşadıklarını anlatıp, onun esprilerini sürekli anlatıyorlar ve bunun üzerinden para kazanıyorlar. Zafer Algöz, babamın sözünü bile çıkardığı kitaba adına vermiş. Sosyal medya hesaplarından bunları anlatıp bir şekilde para kazanıyorlar. Onun hakkını kimseye yedirmem. Böyle giderse avukatıma talimat verip telif davası açmayı düşünüyorum” diye konuştuğu iddia edildi.

"HAYATI BAŞLI BAŞINA FİLM"

Seren Serengil’in ayrıca şaşalı hayatı ve çevirdiği 300 filmle Türk komedisine damga vurmuş olan babasının hayatının film olmasına sıcak baktığı ve önümüzdeki günlerde bunun için çalışmalara başlayacağı ve çevresine “Babam, şu anki tüm komedi oyuncularına ilham olmuş büyük bir isimdi. Onun hayatının ve yaşadıklarının film olmasını isterim. Böyle büyük bir oyuncunun yaşadıkları zaten başlı başına bir film” dediği öğrenildi.

SEREN SERENGİL: BU DOĞRU DEĞİL

Seren Serengil çıkan haberlerle ilgili Odatv'ye açıklama yaptı.

İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Seren Serengil şunları söyledi:

"Zafer Algöz'ü dava edeceğim gibi bir haber çıkmış. Bu doğru değil.. Zafer Bey'in babama olan hayranlığı ve sevgisini takdirle karşılıyorum. Türkiye'de birçok komedyen onun ve esprilerinin tesiri altında kalmıştır, izinden yürümüştür. Birçok star olan kişileri ya plaklarının arka yüzünde ya da filmlerinde oynatarak meşhur etmiştir. Yine şu an ünlü olan birçok oyuncu da o zaman babamın yanında gezmiş onunla anı biriktirmiştir. Zafer Bey'in anı biriktirmesi bunları bizimle paylaşması çok olağan çok da komik anılar, çok gülüyoruz.

Asla ne bir dava ne başka buna benzer bir söz sarf etmedim... Bilakis bana babamı hatırlattığı için çok da severim. Hatta babam için bir gece düzenlemeyi planlıyoruz oraya da kendisini bizzat davet edeceğim.."