Medya
05 Ağu 2012 18:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:59

ŞEMDİNLİ OLAYI TESADÜFEN ÖĞRENİLDİ!

Emre Uslu, Şemdinli'deki PKK planının tamamen tesadüfen öğrenildiğini savundu.

Gazeteci yazar Emre Uslu, terörle mücadeleyi Ankara’dan başlatmak gerektiğini savunarak, bir zihniyet değişimine ihtiyaç olduğunu söyledi. Devletin terör konusunda artık ne yapmaya karar vermesi gerektiğini ifade eden Uslu, Şemdinli’deki olayın tamamen tesadüfen öğrenildiğini savundu.

Hakkari’de 8 güvenlik görevlisinin şehit edilmesiyle ilgili hain saldırıyı değerlendiren Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, ’Cumhurbaşkanı kim olacak tartışması, terör örgütü PKK liderlerinin sözlerinin daha önemli bulunması, Meclis’in, istihbarat ve güvenlik eksikliği için bir tane dahi toplantı yapıp zaafları sorgulamaması’ gibi nedenlerden dolayı terörün bu ülkede bitmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

ŞEMDİNLİ TESADÜFEN ÖĞRENİLDİ
Terör örgütünün, bütün eylemleri bir stratejik akıl çerçevesinde yaptığına dikkat çeken Uslu, Şemdinli’deki olayın tamamen tesadüfen öğrenildiğini savundu. Doçkaların yerleştirilmesinden istihbarat birimlerinin haberinin olmadığını ileri süren Uslu, müzakere sürecinin yanlış yönetildiğini ifade etti.

DEVLET İSTİHBARATI DÖKÜLDÜ
Müzakere sürecinde terör örgütü PKK unsurlarının sınır dışına çıkarılması gerektiğini vurgulayan Uslu sıfır riskle, ön şart konmadığı için bu müzakerenin çöktüğünü belirtti. Terör örgütünün 4. stratejik mücadele dönemini ilan ettiğini anlatan Uslu, devletin istihbarat birimlerinin döküldüğünü savundu.

SURİYE’NİN EN BÜYÜK KAZANANI PKK
Suriye’de en büyük kazanımın terör örgütü PKK olduğunu dile getiren Uslu, PKK’nın resmen aktör olduğunu savundu. Esad rejimi gitmediği sürece, bu çatışmalar uzadığı sürece, terör örgütü PKK’nın süreçten güçlenerek çıkacağını öne süren Uslu, terör örgütünün Türkiye’ye saldırmasının ise kazanımlarını artırmak için olduğunu kaydetti.

ULUDERE PKK’YA CAN SUYU OLDU
Terörle mücadeleyi Ankara’dan başlatmak gerektiğini savunan Uslu, bir zihniyet değişimine ihtiyaç olduğunu söyledi. Devletin terör konusunda artık ne yapmaya karar vermesi gerektiğini ifade eden Uslu, Uludere’de masum vatandaşların öldürülerek PKK’ya can suyu verildiğini savundu. Bunu kimin yaptığı bulunamazsa bundan sonra da bu tür eylemlerin devam edeceğini ileri süren Uslu, PKK ile Kürt sorununun farklı şeyler olduğuna dikkat çekti.

KÜRTLERİN HAKLARI VERİLSİN PKK SINIR DIŞINA ÇEKİLSİN
Kürt sorunu çözülse bile terör örgütü PKK’nın bitmeyeceğini savunan Uslu, Kürtlerin haklarının müzakere konusu yapılmaması gerektiğini belirterek, "Kürtlerin hakları şimdi hemen verilmeli. PKK sınır dışına çekilmeye zorlanmalı." diye konuştu.