Teknoloji
19 Tem 2023 12:47 Son Güncelleme: 19 Tem 2023 12:49

Seçimlerden önce Türkiye'de tam 700 bin TikTok hesabı çalınmış!

ABD merkezli Forbes dergisi, Türkiye'de mayıs ayında düzenlenen seçimlerden önce yaklaşık 700 bin TikTok hesabının çalındığını yazdı.

ABD merkezli Forbes dergisi, Türkiye'de mayıs ayında düzenlenen seçimlerden önce yaklaşık 700 bin TikTok hesabının çalındığını yazdı.

TikTok'un güvenlik şefi Kim Albarella'nın aldığı bilgiye göre Türkiye'deki 700.000 kadar TikTok hesabı, saldırganların kullanıcıların özel bilgilerine erişmesine ve hesaplarını kontrol etmesine izin veren bir hack tarafından ele geçirildi.

Dahili e-postalar, sohbet günlükleri, belgeler ve TikTok'un içinden ve dışından gelen diğer kaynaklar, şirketin bir yıldan daha uzun bir süre önce güvensiz kanallar aracılığıyla SMS mesajlarının sözde "gri yönlendirilmesinden" kaynaklanan güvenlik açığından haberdar edildiğini ortaya koyuyor: Nisan 2022'de TikTok'un güvenlik şefi Roland Cloutier, İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi'nden bir e-posta aldı. Ülkenin en üst düzey istihbarat teşkilatı GCHQ'nun bir bölümü, bu uygulamanın Rusya ve diğer ülkelerdeki "SIM çiftliklerinin" TikTok kullanıcılarının hesaplarına erişmek için bir kerelik şifreler talep etmesine ve ele geçirmesine izin verebileceği konusunda uyardı.

Forbes'da yer alan haberin sonunda "Bu güvenlik ihlali, TikTok'un şu anda dünyanın en popüler uygulamalarından biri olarak sahip olduğu gücü ve sorumluluğu vurgulamaktadır." ifadeleri yer aldı.