Gündem
01 Nis 2024 07:23 Son Güncelleme: 01 Nis 2024 07:43

Seçimin en tartışmalı kenti Hatay’da bir kutlama, bir itiraz: 9 bin öndeyiz, peşini bırakmayacağız…

Seçimin en tartışmalı kenti Hatay olmaya devam ediyor. Lütfü Savaş "9 bin öndeyiz, bu işin peşini bırakmayacağız" derken kazandığı ilan edilen AK Parti adayı kutlamada konuştu: Oyunlarını bozduk.

Maraş depremlerinin en büyük yıkımı yarattığı Hatay'da sandıkların yüzde 100'ü açıldı. AA ve ANKA'nın verileri arasındaki fark kapandı, resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili Mehmet Öntürk oyların yüzde 44,49'unu alarak seçimi kazandı. CHP'li Lütfü Savaş ise yüzde 43,99'da kaldı.

ZAFERİNİ İLAN ETTİ: FARK 4 BİN

AK Parti 346 bin 78, CHP ise 342 bin 188 oy alırken Mehmet Öntürk zaferini ilan etti. Desteğini çekmesine rağmen yasa gereği TİP listesinden seçime katılan Gökhan Zan ise yüzde 2.02 oy aldı. 

Mehmet Öntürk, Akasya Mahallesi'ndeki konteyner alanda kurulan AK Parti binası önünde toplanan partililere hitap etti.

Hatay'ı hep birlikte yeniden inşa edeceklerini anlatan Öntürk, "Bugün burada tarih yazdınız, Allah sizlerden razı olsun. Bugün 10 yıldır Hatay Büyükşehir Belediyesindeki adaletsizliğe son verdik, vicdansızlığa son verdik. Her türlü kirli ilişkiler yapanların oyunlarını bozduk" dedi.

LÜTFÜ SAVAŞ: 9 BİN OY ÖNDEYİZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş ise gece yarısı yaptığı açıklamada "İtirazımızı yapacağız. Bu konuda hakkımızı tabii ki alacağız" dedi.  

Oyların taşınması esnasında çeşitli olaylar yaşandığını öne süren Savaş, şunları söyledi:

“İktidar partisinin temsilcileri bütün herşeyi kapatıp gitmişlerdi saat 11'e kadar. Ne olduysa saat 1 buçuktan sonra biz kazandık diye ortaya çıktılar. Baktığımız kadarıyla 168 sandık daha var daha ve biz 8 bin küsür öndeyiz. Nasıl kazandıklarını iddia ettiklerini anlamış değiliz. Bütün arkadaşlarımıza ekiplerimizle bu işin peşini bırakmayacağız. Sandıkta kazandığımızı, adliyede veya adliyeye gelmeden önceki pozisyonda kaybetmek istemiyoruz. Bunu sonuna kadar götüreceğiz. Gelen oy pusulalarının çeşitli kişiler tarafından içeriye geçirildiğini, resmi olarak görülen insanlar tarafından gelen sandık görevlilerinin elinden alıp içeri girdikleri ve adliyeden uzak bir noktada alıp da adliyeye getiriyoruz diye getirdikleri şeklinde birçok bilgi var elimizde. Bu işin peşini bırakmayacağız.”

Geçersiz sayılan oyları normal bulmadığını ifade eden Savaş, "Şu anda Türkiye'de CHP'nin bu konuda yetkin avukatları yola çıkmış durumdalar. İtirazımızı yapacağız. Bu konuda hakkımızı tabii ki alacağız. Bu, sadece bizim hakkımız değil. Hatay halkının da hakkı" ifadelerini kullandı.