Gündem
15 Oca 2024 13:54 Son Güncelleme: 15 Oca 2024 13:59

Seçil Erzan yeniden hakim karşısında! "İlk fonu Semih Kaya'ya söyledim"

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı davada üçüncü duruşma başladı.

Ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi "yüksek karlı gizli fon" vadiyle dolandırdığı gerekçesiyle özel bir bankanın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi Müdürü Seçil Erzan'ın da aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 7 şüpheli'nin yargılanmasına İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonu küçük olduğundan, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Erzan, Ali Yörük bağlı bulundukları cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanıklar Asiye Öztürk ve Nazlı Can ise duruşma salonunda hazır bulundu. Tanıklar Semih Kaya, Merve Yılmaz, Tanın Yılmaz duruşmaya katıldı.

“KAYITLAR İNCELENSİN” 

Üçüncü kez mahkemede savunma yapan tutuklu sanık Seçil Erzan, “Süleyman Aslan, Metin Taş, Bozcada'ya ipotek koyan herkesin listesi. Semih Kaya, Merve Özer Yılmaz’a ait HTS kayıtlarının incelenmesini talep ediyorum. Parayı alıp almadığımı ispatlayamıyorum. HTS kayıtları incelesin” dedi. 

“İLK FONU SEMİH KAYA’YA SÖYLEDİM”

Canımın hiçbir kıymetinin olmadığını söyleyen Seçil Erzan, “Kim ne aldığını söylesin, her şey ortaya çıksın. Şubede çok fazla döviz işlemi oluyordu, o sıralarda müfettiş gelse banka bu hareketleri fark ederdi. İlk fonu ben Semih Kaya'ya söyledim. Ben çok korkuyordum, şube müdürüydüm. Bana destek olacak insanlar vardı, her şey birbirine girdi iş çığırından çıktı” ifadelerini kullandı.

“5 MİLYON TL TESLİM ETTİM”

Duruşmada tanık olarak dinlenen Nuray Şengüler, “Ben Florya şubesinin açılmasından itibaren oranın müşterisiyim. Seçil Erzan’ın annesi, benim de kocam hasta olduğu için samimi olduk. Seçil bana banka genel müdürlüğüyle benim de o fona katılmam için konuştuğunu söyledi. 5 milyon TL’yi Seçil’e teslim ettim. Sonrasında 56 bin dolar verdim. Seçil tutuklanmadan 2 gün önce beni aradı. “Genel Müdürlükte toplantı var ben seni sonra arayacağım” dedi. Sonrasında ise aramadı. Bunun üzerine banka şubesine gittim. Şubede bana olayı anlattılar, orada öğrendim. "Anlattıklarınız Seçil'in anlattıklarıyla uyumazsa beş kuruş alamazsınız" dediler. Daha sonra eve geldim. Seçil beni aradı ve "Her şeyi araştırıyorlar" dedi. Sonrasında Seçil Erzan ile görüşmedim” ifadelerini kullandı. 

“ELİMDE BELGELER MEVCUT”

Eski Galatasaraylı futbolcu tanık Semih Kaya, “2011 yılında Galatasaray da oynarken kulübüm Florya şubesinde hesabımı açtı. Seçil Erzan bana yatırım fonundan bahsetti. Ciddi şekilde gelir elde edildiğini söyledi. Ben paramın 300 bin dolarlık kısmını 2022 Nisan ayında verdim. Daha sonrasında bana resmi bir belge sundu ben de Florya şubesine parayı yatırdım. Sonrasında Mayıs ayında kur korumalı mevduat hesabı açtım. Erzan o parayı görünce, “fona aktaralım" dedi. 60 gün vademi bozup, Ali Yörük ve Seçil Erzan’a teslim ettim. 2022 Mayıs ayında 1,2 milyon euroyu dolara çevirip kendisine teslim ettim. Belgeler elimde mevcut” dedi.

“3,5 MİLYON DOLARA YAKIN PARA ALDIM” 

Seçil Erzan’dan para aldığını söyleyen Kaya, “Tam net olarak rakamı hatırlamıyorum bütün her şey belgeli. 2,2 milyon euro gibi bir miktar transfer ettim. Çek Cumhuriyeti'nden parayı getirip Levent şubesine atmıştı Seçil. Aldığım paralar oluyordu, tam net olarak aldığım rakam 3,5 milyon dolara yakın. Bunu tek seferde almadım. Hepsini Levent Büyükdere şubesine yatırdım. Seçil Erzan’a da söyledim” ifadelerini kullandı. 

“SEÇİL BANA BOŞ ÇANTA VERDİ”

Kaya, “Bodrum’daki ev için sadece 100 bin dolar komisyon parası ödedim. Kasım ayının 15’inde 200 bin dolarlık bir para verdi. Kendi hesabıma yatırdım. Bana bir boş çanta teslim etti. Çantayı arabamın bagajına koydum. 17 Kasım’da Seçil Erzan’ı aradım kendisine bu durumdan bahsettim. O çantanın Seçil Erzan’ın değil Atilla Baltaş’ın olduğunu öğrendim. Baltaş, “Benim param sende ne arıyor?” dedi. Bu durumu bilmediğimi söyledim” dedi. 

ÇANTASI ÇALINDIĞI İÇİN GPS TAKTIRMIŞ

Bodrum'a evinin son durumunu kontrol etmek için gittiğini söyleyen Kaya, “Ertesi gün bodruma gittim. Evim inşaat aşamasındaydı. Aynı gün tekrar İstanbul’a geri döndüm o sırada GPS’in olduğunu fark ettim. Atilla Baltaş ile Seçil Erzan’ın ofisinde bir araya geldim. Kendisi daha önceden arabasından çantasının çalındığını ve döviz işlemleri yaptığını söyledi. Bu yüzden çantasına GPS taktırdığını belirtti” dedi.

“İNAN’I BEN DAHİL ETMEDİM”

Selçuk İnan’ı kendisinin fona dahil ettiğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Semih Kaya, "Selçuk İnan'ı fona ben sokmadım. Basında böyle haberler çıktı ama böyle bir şey yok” dedi. Kaya, Erzan ile yaptığı bir yazışmayı okudu. Yazışmada Seçil Erzan’ın, “Selçuk İnan’ı hoca söyledi” dediği kısmı okudu. 

Semih Kaya, Seçil Erzan’ın kendisini ikna etmek için bankanın üst düzey yöneticilerinden olan Mehmet Aydoğdu ile arasında geçen bir maili mahkemede okudu. Kaya, bu yazışmalara inandığını da belirtti. 

“EVİNİN ÖNÜNDE KONUŞTUK”

Erzan’ın evine daha önceden bir defa gittiğini söyleyen Semih Kaya, “Mart ayında ödeme alamadığımız bir dönemdi. Ödeme çıktığını söyleyerek beni evine çağırdı. O dönem kamptaydım. Çıkamayacağımı düşünüp beni çağırdığını düşünüyorum. Ancak çıktım, gittim. Evinin önünde konuştuk. Her şeyin düzeleceğini söyleyip beni ikna etmeye çalıştı. Daha sonrasında oradan gittim” dedi.

“10 MİLYON DOLAR ALACAĞIMI SÖYLEDİ”

Semih Kaya toplamda 4.1 milyon doları Seçil Erzan’a verdiğini ve Erzan’ın kendisine 10 milyon dolar vereceğini anlattı. 

Kaya, “Bana 10 milyon dolar alacağımı söyledi. Ben toplamda 4.1 milyon dolar vermiştim. 3.5 milyonunu geri alabildim sadece. Seçil Erzan banka müdürü olduğu için hesaplarımı kontrol etmedim. İlk verdiği 300 bin dolar sonrası bana para vermedi. Seçil’den 1 milyon 375 bin dolar almadım. Benim onu tehdit ettiğim söz konusu değil, aramızda husumet yoktu. Banka müdürü olarak ilişkimiz vardı, özel bir ilişki yoktu” dedi.

 

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak gibi 18 isim şikayetçi olarak yer alıyordu.

İlk duruşmanın ardından soruşturmaları tamamlanan başka mağdurların da isimleri eklendi.

İş insanı Mert Zeydanlı, Deniz Güzel ve Nuray Şengüler'in iddianamelerinin de eklenmesiyle davadaki şikayetçi sayısı 21'e çıktı. Seçil Erzan için "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis talep edilirken; diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları istendi. 12 Ocak'ta yapılan 2'nci duruşma, 13 saat sürdü.

Duruşmada Seçil Erzan ve sanıkların eklenen iddianameler nedeniyle yeniden savunmaları alındı. Tanık olarak ifade vermeyi bekleyen Semih Kaya, Erzan'ın kuzeni Tanın Yılmaz ile eşi Merve Yılmaz'ın ifadelerinin bugün alınmasına karar verilmişti.

Fatih Terim'in bir dönem yardımcılığını yapan Müfit Erkasap'ın eşi Nur Erkasap, eski erkek arkadaşı Avukat Candaş Gürol, Mustafa Sefa, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat'ın da tanık olarak dinlenmeleri bekleniyor.