Gündem
14 Ağu 2013 23:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

SAVAŞIN ORTASINDA KONSER VERİP KLİP ÇEKTİLER!

Ekrem-Mehmet Arpak kardeşler; Silah seslerine aldırmadan, Suriye sınırının sıfır noktasında klip çekip konser verdiler.

Şanlıurfa’lı kardeşler Ekrem ve Mehmet Arpak ’Mevsimsiz Türküler? adlı ilk albümlerini çıkardı. İlk konserlerini Suriye sınırına 100 metre mesafede bulunan Ceylanpınar’da veren Arpak Kardeşler, ’Bu albüme ruhumuzu kattık. Hayalimizi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz’ dediler. Ceylanpınar’da Suriye’den gelen kurşunlarla hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızın durumuna çok üzülen Mehmet ve Ekrem Arpak Kardeşler; "Bizler Ceylanpınarlıyız, o gün orada olmaktan nasıl onur duyduysak, bugün yine orada oluruz. Ne savaşın vahşeti korkutur bizleri, ne serseri kurşunlar. Öleceksek memleketimizin toprağında ölür, o toprakta nasıl filizlendiysek, oraya düşmesini de biliriz" dedi.
Fetih 1453 filminin yönetmeni ve yapımcısı Faruk Aksoy’ un desteklediği projede, Türkiye?nin her bölgesinden bir şarkı olmak üzere 7 eser yer alıyor. lk kez Kürt asıllı bir sanatçı Karadeniz yöresinden ’Sisli Dağın Dumanı? adlı eseri yorumlarken, ’Hore? adlı şarkı da ise tertemiz bir evlat sevgisi anlatılıyor. Hore? klibinde annelerini de oynatan Arpak Kardeşler, ’Hore, Hera?dan gelen bir Amazon kadını? diye eklemeyi de ilave ediyor. İlk kliplerini ’Hore? adlı şarkıya Suriye sınırına yakın Ceylanpınar’ da çeken Arpak kardeşler, ’Mevsimsiz Türküler? albümünün ilk konserini de yine Ceylanpınar da verdiler.

En son Müslüm Baba konser vermiş

Silah sesleri arasında albümlerini tanıtıp konser veren Ekrem ve Mehmet Arpak kardeşler, ?Suriye sınırının sıfır noktasında Ceylanpınar da konser vermekten son derece gururluyuz. Duyduk ki bizden 35 sene önce burada en son Müslüm Gürses konser vermiş, ondan sonra konser verende olmamış. Burada halkımızla bütünleştiğimiz için mutluyuz, konserimizi izlemeye Suriyeliler de geldiler? Dediler. Birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe türküler seslendiren Arpak kardeşler, konser esnasında sınırın hemen diğer tarafından gelen silah seslerine aldırmadan konserlerini tamamladılar. Önümüzdeki dönemde kendi memleketlerinde bir sinema filmi projesini de Ceylanpınar’ da hayata geçirmek istediklerini söyleyen Arpak kardeşler, “ Ne savaşın vahşeti korkutur bizleri, ne serseri kurşunlar. Öleceksek memleketimizin toprağında ölür, o toprakta nasıl filizlendiysek, oraya düşmesini de biliriz” dediler
Suriye sınırına 100 metre mesafede klip çekip konser veren Ekrem Arpak yaptığı açıklamada; “25 yıllık düşümü gerçekleştirdim.Zamanında Küçük Ekrem diye bilinen bir solisttim ben, hayat şartları zorladı tabi, baba yok, iş yok güç yok ayakta kalmak için başka işlerde yaptım ama idealim olan albümümü çıkarıp şimdi konserler veriyorum. Benim şarkılarım, Karadenizi de anlatıyor, Güneydoğu da, her kesimi anlatıyor. Benim şarkılarım ezilen, birbirine kırdırılan her insanın yaşadıklarını da anlatıyor” dedi.