Televizyon
18 Şub 2024 17:21 Son Güncelleme: 18 Şub 2024 17:21

Saran Medya’dan yayın ihalesi açıklaması! ‘Açık ara en yüksek teklifi verdik…’

Saran Medya Grup Başkanı Selim Usta, yayın ihalesi süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Usta, Saran Holding'in geçerli tek teklifi verdiğini belirtirken, yayın ihalesinde açık ara en yüksek teklifi de Saran Medya'nın verdiğini söyledi.

Süper Lig ve TFF 1. Lig'in önümüzdeki 3 yıl için yayın haklarının satın alınması süreci devam ediyor. İhalede yer alan şirketlerden Saran Medya Grup Başkanı Selim Usta, süreçle ilgili açıklamalar yaptı.

Selim Usta'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere istinaden açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Dünyanın en büyük spor yayıncıları ESPN’in ESPN Bet, Sky’ın Sky Bet, DAZN’un DAZN Bet gibi kendi adlarını taşıyan bahis yatırımları söz konusu iken, bahsi geçen dev medya kuruluşlarının her birinin onlarca spor ligi yayıncısı olduğu gerçeği de ortadayken, basında ve sosyal medyada çıkan haberleri eksik bilgiye ya da kötü niyete bağlıyoruz.

SARAN HOLDİNG, TÜRKİYE DAHİL 10 ÜLKEDE YAYIN HAKLARININ SAHİBİDİR

UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi ihalelerini defalarca kazanan Saran Holding, içinde bulunduğumuz 2023-24 futbol sezonunda, Türkiye dahil 10 ülkede bu yayın haklarının sahibidir. UEFA Euro 2028 Avrupa Şampiyonası, Saran tarafından 6 ülkede altlisanslanmaktadır.

FIFA KULÜPLER DÜNYA KUPASI YAYIN HAKLARI 19 ÜLKEDE SARAN’A AİTTİR

Yine aynı şekilde FIFA’ya bağlı Dünya Kupası ve eleme maçları yayın hakları sahipliğine birçok ülkede Saran Holding layık görülmüştür. FIFA Kulüpler Dünya Kupası yayın hakları 19 ülkede Saran’a aittir.

SARAN HOLDİNG GEÇERLİ TEKLİFİ VEREN TEK KURUMDUR

Kamuoyunun odaklanması gereken konu, ihale şartnamesine uyan, ihale kapsamına giren tüm paketlere, geçerli teklifi veren tek kurumun Saran Holding olduğu gerçeğidir. Bu gerçek, noter huzurunda, şartname tutanağına da işlenmiştir.

YAYIN İHALESİNDE AÇIK ARA EN YÜKSEK TEKLİFİ SARAN HOLDİNG VERDİ

Bu ihalede en önemli konu, futbol kulüplerimizin hak ettikleri yayın gelirlerine ulaşabilmesi için açık ara en yüksek teklifi veren ve bu teklifiyle Türk Futbolu’na olan inancını ortaya koyan şirketin SARAN HOLDiNG olmasıdır. Unutulmamalıdır ki, kasıtlı veya bilgisizce çıkartılan dezenformasyon, en fazla kulüplerimize zarar vermektedir.