Gündem
18 Mar 2013 11:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

SARAI SIERRA'NIN KATİL ZANLISI LAZ ZİYA'NIN SÜRPRİZ VİDEOSU

Sarai Sierra cinayetinin şüphelisi Ziya Tanseli'nin sürpriz video kaydı bir internet sitesinde yayınlandı. VİDEO

Sarai Sierra cinayetinin şüphelisi Ziya Tanseli’nin sürpriz video kaydı Timetürk adlı internernet sitesinde yayınlandı. Kayıtta Ziya Tansel, olayı aşırı derecede tiner kullandığı için hatırlamadığını, sabah öldüğünü gördüğünü, üzerini kapattığını, 9 gün aynı yerde gezdiğini, ceset bulunduğunda kaçmak zorunda kaldığını söylüyor.

İŞTE O İTİRAF KAYDI :

VALİLİK AÇIKLAMASIYLA ÇELİŞİYOR

Kaydın bundan sonraki bölümünde söyledikleri ise kafaları karıştırıyor. Bu bölümde Suriye’ye kaçtığını söyleyen Laz Ziya, Suriye’de yakalandığını ve Türkiye’ye teslim oluyorum derken "bugün" şeklinde zamanı bildiriyor. Bu ifadeler Ziya Tanseli’nin yakalanmasından sonra Hatay Valiliği’nin açıklamasıyla farkılık taşıyor.

VALİLİK NE DEMİŞTİ?

Valilik yapılan yazılı açıklamada şöyle denilmişti "ABD vatandaşı Sarai Sierra’nın katil zanlısı olarak aranan ve kamuoyunda ’Laz Ziya’ olarak bilinen Z.T. bugün saat 12.00 sıralarında ilimiz Reyhanlı İlçesinde güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştır. Şahıs ilk sorgulamasının ardından adli makamlara teslim edilmiştir" denildi. İnternet sitesinde Nevzat Çiçek imzalı haberde video kaydının ne zaman, nerede ve kimler tarafından yapıldığına dair ayrıntıya yer verilmiyor.